Такава проста и позната процедура като измиването на косата много

...
Такава проста и позната процедура като измиването на косата много
Коментари Харесай

Цял живот сме мили неправилно косата си. 12 съвета от лекар

Такава елементарна и позната процедура като измиването на косата доста от нас вършат погрешно, написа zdrave.to. Ето за какво взехме решение да поговорим с доктор и да разберем какъв е верният логаритъм за измиване на косата и какви са тънкостите в този значим въпрос.

Чудили ли сте се в миналото какъв брой шампоан да нанесете? Колко постоянно да миете косата си? Ще навреди ли на косата си? Попитахме трихолог за всичко това, който разсея някои легенди и сподели по какъв начин да се грижим вярно за косата.

Не позволявайте на косата ви да се изцапа

Главата би трябвало да се измие, защото кожата се замърсява. Според изследвания, извършени от трихолози и кожни лекари в разнообразни страни, скалпът и косата страдат доста повече от замърсяване, което се натрупва в основата на косата и не се отстранява в точния момент от главата.

Мазната секреция, прахът, мръсотията основават място за размножаване за развиването на бактерии, не разрешават на кожата да диша, корените на косата не получават потребни субстанции - всичко това нарушава естественото действие на скалпа и забавя растежа на косата.

Не се опасявайте от шампоаните

Шампоаните, които демонстрират, че е позволено да се употребяват всеки ден, са допустимо най-неутрални, деликатни, хипоалергенни и неагресивни. Съответно те в действителност могат да се употребяват всекидневно.

Спазвайте честотата на измиване

Честотата на измиване с шампоан би трябвало да бъде определена самостоятелно, като се вземе поради типа на косата и качеството на водата. Ако имате лоен вид коса, тогава за отмора от 3-4 дни ще се натрупа изобилна мастна секреция, което може да докара до появяването на дребни възпаления.

Нанесете вярно шампоана

Количеството шампоан зависи главно от дължината на косата. Не се предлага да излеете продукта непосредствено върху главата. Първо, ще бъде мъчно да се управлява неговото количество; второ, прекалено съсредоточеният артикул ще стигне до лимитирана повърхност.

Ето за какво, първо би трябвало да разпенвате шампоана в дланите и едвам по-късно да го разпределите през косата.

Правилният логаритъм за измиване на косата

Преди да започнете да миете косата, косата би трябвало да бъде пенирана, с цел да я измиете добре. Трябва да измиете косата си от ухо до ухо, по по този начин наречените условни линии и по-късно да отидете до задната част на главата.

Движенията би трябвало да се масажират и да се вършат с върховете на пръстите, само че никога с ноктите, с цел да не се надраска кожата. Докато ползвате шампоана се предлага да се масажирате. Това е потребно за корените на косата.

Колко постоянно да се ползва шампоана

Всичко зависи от честотата на измиване и потребления артикул. Ако би трябвало да миете косата си всекидневно, тогава двойното нанасяне на шампоан не е належащо. За тези, които мият косата си 2 пъти седмично, е по-добре два пъти да нанасят шампоан. Вторият път количеството шампоан се предлага да се понижи на половина.

Температура на водата

Мнозина вършат груба неточност и мият косата си с прекомерно гореща вода, която излужва косата и задейства мастните жлези. Оптималната температура за измиване на косата е 40-50 градуса. Именно този температурен режим предизвиква положителното разтваряне на себума, лесното премахване на мръсотията, а също по този начин усъвършенства кръвообращението.

Завършете миенето със студена вода

Препоръчително е да завършите процедурата за измиване с студен или леден душ, който подтиква кръвоснабдяването на скалпа и прави косата блестяща.

Маска след измиване с шампоан

Честотата на потребление на маски зависи от положението на косата и от стремежи резултат, както и от състава на веществото. Ако косата ви е мощно развалена и се нуждае от интензивна грижа, прилагайте маската всеки ден.

След 8-10 сесии резултатът към този момент ще бъде ясно забележим и вие ще можете да употребявате този козметичен артикул доста по-рядко.

7 продукта за избелване на зъби, които можете да намерите вкъщи

Ако смятате да прилагате маската върху косата за превантивни цели, правете това не повече от 1-2 пъти седмично. Тази периодичност се смята за оптимална.

Не забравяйте за балсама

Балсамът се нанася върху косата след измиване с шампоан. Балсамът освен стабилизира равнището на pH на косата, само че също по този начин й придава искра, прави я по-копринена, защото съдържа елементарно отразяващи се детайли.

Балсамът също изглажда външния пласт, или фоликулът на косъма, която се отваря, когато алкалът попадне върху нея - т.е., твърда вода и шампоан, и багра или разтвор за непрекъснатия.

Балсамът може да се ползва по цялата дължина на косата (някои считат, че е нужен единствено за краищата), в това число корените, само че не се втрива в скалпа. Оставете за 5-7 минути, след което изплакнете щедро. Когато се ползва върху скалпа, има възможност балсамът да направи косата по-тежка и да я лиши от размер

Какво да вършиме, когато към този момент сте измили косата си

В взаимозависимост от типа на косата става належащо да се употребява масло за коса или предпазен спрей.

Следвайки инструкциите на етикета, нанесете капка масло върху суха или мокра коса, според от това по какъв начин реагират на маслото. Използвайте доста малко количество масло, тъй че косата ви да не наподобява мазна или мокра.

Трябва да знаете, че резултатът на етеричните масла върху повредената коса е по-ефективен, когато те са мокри. Ето за какво, в случай че нормално употребявате масло върху суха коса, навлажнете го с вода и по-късно нанесете масло, с цел да постигнете стремежи резултат.

Винаги използвайте термична отбрана

Що се отнася до защитния спрей, той би трябвало да се употребява, в случай че косата се нуждае от непрекъснато стилизиране със сешоар или други устройства. Косата е уязвима от топлота, защото се състои от корав протеин и кератин.

Под въздействие на температурите изгладените люспи на кожичките (горният предпазен пласт на косата) се повдигат, разкривайки кората. Кератинът омеква и водата се изпарява. При парещ стайлинг, изключително на мокра коса, влагата се изпарява и мазнините се разпадат. Косата се къса, избледнява и става чуплива.

Важно е да се означи, че спрейовете за термична отбрана, като предписание, включват естествени протеини, витамини Е и В5, както и екстракти от лечебни растения. Благодарение на тези съставни елементи косата освен се обезврежда от топлинни резултати, само че и придобива спомагателен размер, което прави прическата още по-ефектна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР