Такъв законопроект няма и няма и да има. Това каза

...
Такъв законопроект няма и няма и да има. Това каза
Коментари Харесай

Христо Иванов за български вариант на закон Магнитски: Такъв законопроект няма и няма и да има

Такъв законопроект няма и няма и да има. Това сподели пред публицисти в отговор на въпрос за публикуван в общественото пространство български вид на закон " Магнитски " ръководителят на парламентарната група (ПГ) на " Демократична България " (ДБ).

„ Такъв законопроект няма. За да има законопроект, той би трябвало да е минал на някакво равнище на обществено координиране. Подобни текстове въобще не са били предмет на разискване в какъвто и да било политически формат. Това, което се появи като някакви текстове, по никакъв метод не може да бъде подкрепено от " Демократична България " в този тип, уточни Иванов. По думите му тези текстове основават проблеми с Конституцията, с Европейската спогодба по правата на индивида. Ние по никакъв не бихме подкрепили нещо, което основава подобен вид проблеми. В този смисъл ясно и еднопосочно би трябвало да се каже - подобен законопроект няма и няма и да има “, сподели още Христо Иванов.

" Аз разбирам за какво се появява в този момент този пас към медиите, тъй като има хора, които се тормозят от още една вълна наказания по " Магнитски " и се тормозят от това, че България се трансформира в страна, която е дълготраен, постоянен клиент на този санкционен механизъм и ние по някакъв метод ще би трябвало да уредим вътрешноправните последствия от тези интервенции ", разяснява Христо Иванов.

„ И тук желая да се обърна към хората, които пускат тези неща към медиите. Искам да се обърна към безусловно всички политически сили - вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата, прикани той. Докато в България няма правораздаване, на което всички да имаме доверие и да си решаваме вътре проблемите с изказвания за корупция или тяхното опровержение пред самостоятелен съд и пред прокуратура, на която можем да имаме доверие, ще бъде отворена България към това външни фактори, в това число Съединени американски щати, да вършат сходни интервенции, които основават изключителни обстановки, които след това се чудим по какъв начин да ги уредим и да произвеждаме ето такива обществени драми “, разяснява Христо Иванов.

" Ако не желаеме да се чудим по какъв начин сходен вид наказания да ги уредим във вътрешноправното си пространство, би трябвало да си оправим прокуратурата и да знаем по какъв начин да я създадем тази правосъдна промяна. И в ГЕРБ, и в Движение за права и свободи са безусловно наясно с това нещо, просто би трябвало да излязат от политическия си ступор и да вземем решение кардинално да си оправим къщичката ", съобщи Христо Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР