„Такъв парламент не предполага нито сериозни реформи, нито сериозно управление.

...
„Такъв парламент не предполага нито сериозни реформи, нито сериозно управление.
Коментари Харесай

Дачков: Правителството изпълнява чужд дневен ред

„ Такъв парламент не допуска нито съществени промени, нито съществено ръководство. Той ще балансира сред ползите на другите политически елити в кратковременен проект, които ще гледат просто да се закрепят във властта. Правителството извършва непознат дневен ред, като че ли извършва дневния ред на Съединени американски щати. България няма незабавна потребност да вкара Македония в Европейски Съюз, те ни молят за нещо, те не извършват контракта си. А внезапно първото посещаване на Кирил Петков е при шефа на НАТО, второто - в Скопие ", съобщи пред БНР журналистът Явор Дачков.

Той добави, че „ ръководството се държи като хора, които извършват своята част от договорката ":

„ Сделката беше те да дойдат на власт, Борисов да бъде демонтиран, а против това да одобряват значими за Съединени американски щати стратегически неща. Едното е приемането на Македония в Европейски Съюз, тъй като това е геополитика. В България има доста проблеми, най-важният е общественият, само че ние виждаме свръхактивност по дизайна за стартирането на Македония в Европейски Съюз. Ние ще пуснем Македония, решението е взето от дълго време, с всички вреди за нас, изолирани от Европа, скарани с Европа ".

„ Движение за права и свободи ще се опита да поддържа положителни връзки със сегашната власт, с цел да резервира позиции. ГЕРБ играят твърда съпротива. В тяхната рецензия в този момент има смисъл, това са хора с опит. Тяхната игра е да чакат това нещо да се разпадне. Така преди време Иван Костов и Съюз на демократичните сили чакаха царя да се провали, само че той изкара осем години. Дори това ръководство да се провали, този парламент може да изкара цялостен мандат ".

Според него, в случай че Петков и Василев не съумеят да удържат основни тематики и доверието в тях деградира, ГЕРБ може да се окаже допустим сътрудник за експертно държавно управление. А ръководството на Бойко Рашков като вътрешен министър е „ тотална вреда “.

По думите му България няма никаква самодейност в Европа: „ Козирува се на мощния на деня. Дори не ни виждат. Европа по този начин и не разбра ясната ни позиция за Македония. Липсва добра дипломация, същинско лоби. Това опира до нашия темперамент, само че не е опрощение за политиците. Ние оставаме на равнището на скандалджии на маса, които са или русофили, или американофили ".
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР