Такъв извод вече може да се направи, след като имаме

...
Такъв извод вече може да се направи, след като имаме
Коментари Харесай

Войната на санкциите не води до никъде

Такъв извод към този момент може да се направи, откакто имаме образец от размяната на наказания от 2014 година до момента. Целите и на едната, и на другата страна не бяха реализирани и естествено е да се запитаме- има ли различен метод за решение на проблемите?, проучва в публикация "Независимая газета ".

Наложените първоначално наказания от Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия до момента не са довели до смяна на нейната външна политика. Наложените от Русия контрасанкции не демонстрираха успеваемост, а лишиха популацията й от редица артикули, създавани в Европа и щатите.

Сега видяхме наказания от страна на Министерството на финансите на Съединени американски щати, които директно бяха ориентирани към съветски олигарси, близки до Кремъл и за първи път сътвориха компликации и изправиха пред съществени проблеми техни компании. Русия готви отговор-внесеното в петък в Държавната Дума предложение за подобен отговор обаче също поражда доста въпроси.

Планираната цялостна възбрана на съдействие с американски компании в атомната, авиационната и ракетната промишленост ще удари освен по щатския бизнес, само че и по съветския. А предлагането да се спре вносът на американски медикаменти сигурно ще се отрази на здравето на съветските жители. Вярно, прави се спогодба, че това няма да са лекарствени средства, които не се създават в русия, само че все пак заплаха има.

Руските ръководещи се надяват, че такава възбрана ще подтиква развиването на доста производства на артикули, внасяни до момента, в самата Русия. Но опитът от 2014 година демонстрира, че това не се случва в мащаби, които са нужни за пазара на страната. Трябва да се означи и това, че импортирания предходната седмица план на законопроект е значително "декларация за планове ", а последната дума ще има Владимир Путин.

Чисто стопански не могат да се подценен и още два факта-взаимната търговия сред Съединени американски щати и Русия е с размери от 23 милиарда $. Това е много нищожно на фона на размера на търговия сред Съединени американски щати и Китай, където размерите са над 700 милиарда $. И вторият факт - сравнението на Брутният вътрешен продукт на двете страни е изрично в интерес на Съединени американски щати. Те имат Брутният вътрешен продукт от над 18 трилиона $, до момента в който Русия- 93 трилиона рубли.

В този смисъл възбраната за импорт на американски алкохол, цигари и питиета като Кока Кола няма да бъде усетена от американските производители, нито от руските-делът на тези артикули на съветския пазар е към 2-3%. Но възбраната за експорт на исполин да вземем за пример може да докара до банкрут още една съветска компания-ВСМПО-Ависма-която изнася този метал за "Боинг " и други американски компании. След случилото се с "Русал ", където са заети 60 000 съветски жители, в случай че към тях се прибавят още 30 000 от титановото произвеждане, нещата може и да се влошат за цялата съветска стопанска система.

Не е неприятно и администрацията на Тръмп да премисли концепциите си за наказания, откакто е явно, че те не реализират мечтаното и не трансформират външната политика на Кремъл. Трябва да има и различен метод двете страни да се схванат и въпрос на държавническа мъдрост е да го намерят. В противоположен случай наказания против наказания е филм, който гледаме от 4 години и евентуално ще гледаме още дълго.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР