Министър съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по

...
Министър съгласува всички програми за организация на водноспасителната дейност по
Коментари Харесай

С близо 1500 подписа е осигурено спокойното протичане на работата на туристическите обекти за настоящия летен сезон

Министър съгласува всички стратегии за организация на водноспасителната активност по българските плажове.

С Постановление на Министерския съвет от 04 юни 2024 година, признато по предложение на министър Милошев, на концесионерите и наемателите на морски плажове беше дадена опция да проведат умерено летния сезон, по този начин както го бяха програмирали и подготвили в своите стратегии. Във връзка с това, с експедитивност и отговорност, до  07 юни 2024 година министър Милошев съгласува всички постъпили стратегии на морските плажове, полагайки близо 1500 подписа, което ще разреши естествената и спокойна работа на туристическите обекти през сегашния летен сезон.

Освен стратегиите за водното избавяне, министър Милошев съгласува и схемите за разполагане на преместваемите обекти и уреди на плажната територия, с което обезпечи законосъобразното им потребление.

Всички изостанали от началото на годината документи бяха обработени и съответно връчени на заинтригуваните лица. Организацията на работата в Министерството на туризма, която сътвори министър Милошев, цели точно навременно и бързо култивиране на преписките. На концесионерите и наемателите на плажовете, на всички оператори в туристическия бранш, в това число на представителните асоциации и на всички жители е дадена опция да се обръщат непосредствено към кабинета на министъра с въпроси, отзиви и мнения.

Освен обвързваните с морските плажове действия, министър Милошев обърна изключително внимание и на ускорение на всички процедури за обработка на документите за категоризация на туристическите обекти и за всички други типове наредба на дейностите  и специалностите в туристическия бранш.

Министър Милошев подписа 46 обновени удостоверения с избрани тип и категория тук-там за настаняване и заведения за хранене и развлечения, по отношение на настъпили промени в събитията при юридически лица, извършващи туристическа активност и вписани в Търговския указател към Агенция по вписванията, както и 98 краткотрайни удостоверения за категоризиране и узаконяване на туристически обекти. Очаква се да проработят и нови 20 места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, откакто министър Милошев подписа заповед за oткриване на процедура по тяхното категоризиране.

Администрацията на Министерството на туризма поставя оптимални старания да бъде в интерес на жителите и туристическия бранш и в границите на своята подготвеност да позволява наболелите въпроси. Пожелаваме на всички сполучлив летен сезон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР