В неделя от 14:00 часа в плувен комплекс Приморски“ във

...
В неделя от 14:00 часа в плувен комплекс Приморски“ във
Коментари Харесай

Вторият национален турнир по плуване за деца и юноши с ментални, сензорни и дихателни затруднения се провежда във Варна

В неделя от 14:00 часа в плувен комплекс „ Приморски “ във Варна ще се организира Вторият народен шампионат по плуване за деца и юноши с ментални, сензорни и дихателни усложнения. Събитието, проведено от Спортен клуб „ Плувай с мен “ с поддръжката на Община Варна, ще притегли близо 70 състезатели от цялата страна .

Турнирът ще включва разнообразни дисциплини , подобаващи за участниците с разнообразни умения и потребности. Програмата включва:

– 25 метра демонстративна серия
– 25 метра свободен жанр
– 50 метра свободен жанр
– 25 метра бруст
– 25 метра тил
– 50 метра тил
– 25 метра бътерфлай
– 50 метра бътерфлай
– 100 метра съчетано плуване
– 100 метра смесена щафета.

Инициативата за приспособено плуване е продължение на водната рехабилитация, която има за цел да развие оптимално дихателния и менталния капацитет на децата. Според специалистите, престоят в басейна предизвиква децата да опознаят придвижването на личното си тяло посредством игра. Топлината на водата спомага за разпределяне на мускулатурата, улеснява придвижванията и има лечебно деяние.

Участието в сходни спортни събития освен усъвършенства физическата интензивност на децата, само че и подтиква общественото им развиване и самочувствието. Турнирът предлага опция за нови запознанства, основаване на другарства и създаване на спортни умения в подкрепяща и позитивна среда.

Спортен клуб „ Плувай с мен “ и Община Варна канят всички искащи да поддържат младите плувци и да се насладят на един ден, изпълнен с състезателен дух и страсти. За повече информация и записване можете да се обърнете към уредниците или да посетите уеб страницата на Спортен клуб „ Плувай с мен “.

CatsMe!: Революция в грижите за домашни котки посредством изкуствен интелект

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР