Така се създава поляризация, създават се фенски маси, създават се

...
Така се създава поляризация, създават се фенски маси, създават се
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Политиката е изкуство да създадеш мостове, а не да копаеш траншеи и да издигаш барикади

Така се основава поляризация, основават се фенски маси, основават се враждебно настроени групи, а не хора, които би трябвало да се усещат част от едно общество. "
Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Любомир Стефанов, учител в Нов български университет.

" Ако болшинството ще виси на 5-6 индивида, би било ужасяваща мъка. 121 депутати да управляваш страната не правят работа ", уточни той в разбора си преди гласуването на днешния избор на съмнение към кабинета.

Според Стефанов смисълът във вота за нов ръководител на Народното събрание е да се ревизира още веднъж " дали няма оживление в преброяването на дивите зайци ".

Начинът, по който политиците структурират така наречен спор в Народното събрание има ужасяващи последствия за демокрацията у нас, а хората там се държат " по метод, по който и уличните гамени не се държат ", предизвести Любомир Стефанов.

По думите му това води до такава степен жителите да считат, че " политиката в действителност е нещо гнусно, мазно, мръсно, подмолно, лепкаво и омерзяващо ".

Никола Минчев има " рейтинг, който експлодира в последните дни ", допустимо е да бъде номинация за министър председател в сюжета втори кабинет на Политическа партия, счита преподавателят. Той обаче добави, че при положение на образуване на второ държавно управление с мандатоносител Политическа партия ще би трябвало да има " съществено пренастройване " в персоналния състав.

" Политическа партия и амбициозната коалиция под този надпис зацикли ", разяснява Любомир Стефанов в предаването " Преди всички ". Затова съгласно него от Политическа партия се тормозят, че ново служебно държавно управление на Румен Радев би могло да даде нов подтик и те биха изгубили " от ореола си на понастоящем единствените законни носители на смяната ".

Президентът е в изчаквателна позиция и се приготвя да даде нов подтик на зациклилата смяна, добави анализаторът.

" Да види по какъв начин ще поеме дебатът в Народното събрание и публичните настроения. "

Стефанов подчертава върху разновидността " улицата да изземе доминантата " във воденето на политическия спор.

Има Такъв Народ не съумяха да еволюират партийно, означи още в коментара си Любомир Стефанов. По думите му са останали " кръжок " от доста близки до своя водач хора.

Класическа партия и при Политическа партия няма. Те имат малшанса да ги застигне рецесия, преди да имат партийни структури, на които да се опрат, посочи още той.

" Не знаем и там какво се случва. Т.нар. партия Политическа партия не бих споделил, че се разграничава доста от Има Такъв Народ. "

Политологът дефинира като нереалистично Има Такъв Народ да получат третия мандат при парламентарна рулетка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР