Така както аз няма да се изказвам за това, какво

...
Така както аз няма да се изказвам за това, какво
Коментари Харесай

Проф. Константинов се засегна от критиките на лекарите: Аз казвам ли им как да си вършат работата?

Така както аз няма да се изричам за това, какво би трябвало да вършат практикуващите лекари, по този начин и те да не се занимават с това, което вършат програмистите и да правят оценка тяхната работа. Това съобщи в изявление за "Фокус " проф. Михаил Константинов, ръководител на борда на шефовете на "Информационно обслужване " във връзка обвиняванията, че сдружението е подвело персоналните лекари поради електронните посоки.

Той отхвърли тези изказвания и ги дефинира като погрешни.

Интегрираната система е подготвена, само че с цел да бъде вкарана в деяние, са нужни няколко официални стъпки, изясни той.

,,Първо – да бъдат допълнени номенклатурите в тази система. Това са описи за действия, за кодове, за лекарски специалности и така нататък Това ще стане сега, в който го получим от Министерство на здравеопазването, и то бъде имплементирано в системата, тя се бъде подготвена за употреба. Другото обаче, което е доста значимо, е, че да се задейства тази система, би трябвало да се подпише анекс към Националния рамков контракт сред Националния съвет на НЗОК и Българския лекарски съюз. Без това няма по какъв начин да проработи системата'', посочи специалистът.

Проф. Михаил Константинов моли двете организации да седнат и да подпишат анекса. По негова прогноза интегрираната система ще проработи до няколко дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР