Така известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев коментира становището на Светия

...
Така известният правозащитник адвокат Михаил Екимджиев коментира становището на Светия
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Църквата се държи като архаична секта

Така известният правозащитник юрист Михаил Екимджиев разяснява мнението на Светия синод, който преди ден излезе с зов да се молим против приемането на Истанбулската спогодба пред Фокус в Пловдив. „ Вижте какво вършат Протестантската или Католическата черква. Вижте техните задачи за подкрепяне на бедните, за приобщаване на хората към християнските полезности. Какво от това прави Българската православна черква, с изключение на понякога да излиза с някоя несъответстваща позиция за гей парадите, против Мадона, против някои естрадни реализатори и така нататък

Това е неуместно. Най-вероятно и там не знаят защо става въпрос или просто, тъй като е по-трудно, нямат куража по по-трудния метод да оправдаят загубата на институционално доверие. Както държавните и всемирски институции, по този начин и Българска православна черква губи доверието на хората “, разяснява Екимджиев.

Според него Църквата не е тази институция, която би трябвало да бди за моралните полезности, а се е трансформирала в фракция, която се занимава най-много със личните си проблеми.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР