Тъжният на протест на хората с увреждания поиска уважение и

...
Тъжният на протест на хората с увреждания поиска уважение и
Коментари Харесай

Протест пред властта: Припаднали хора и ехото „Гавра“, а социалният министър излезе през задния вход

Тъжният на митинг на хората с увреждания изиска почитание и права, и " промяна, само че не такава "

„ СРАМ! Реформата за хората с увреждания не стартира от понижаване на злоупотребите, а от правата и парите им! “ – това скандираха хиляди хора с увреждания на площад Независимост пред Президентсвото и Министерски съвет в София, написа " Флагман ".

Нито един от министрите или от политиците не беше на митинга им. Видяха се единствено 2-3 лица от Българска социалистическа партия, които малко преди митинга им излязоха с политическа декларация, че ги поддържат.

Министърът на обществената политика Бисер Петков даде брифинг на две крачки от хората и разгласи, че на следващия ден в 15 ч. ще се срещне с тях, с цел да чуе правата им да предложи точно техните претенции в Наредбата за медицинските произведения, която лимитира правата им.
Но не излезе на митинга, а през задния вход и на следващия ден ще се срещне с представителите на организациите на хората с увреждания.

Премиерът Бойко Борисов също не разяснява нищо през днешния ден в Министерски съвет, като се изключи че е болен и леко кашля.

А на митинга под слънцето болните хора бяха дощли с инвалидните си колички, с кучетата си водачи или с придружители. Имаше и припаднала жена, която беше отведена с кола за спешна помощ.

Протестът продължи часове, а на него се чу единствено обидата на хората с увреждания и думите „ позор “, „ подигравка “, „ достолепие “, „ човечност “.

Имаше деца, имаше възрастни хора, имаше яд, имаше претенции. А те бяха следните: „ Да се отстрани оценката за продуктивност, тъй като желали да им вземат пенсията, само че не им давали да работят “.

Имаше искане жестомимичният език да стане формален, както и „ извънредно време е да има налична архитектурна среда “.

Имаше и персонални моменти: „ Вие знаете ли какво е да не виждаш светлината? “, „ Вие знаете ли какво е да не чуваш думите? “, Вие знаете ли какво е да не можеш да кажеш на детето си „ Обичам те? “, Вие знаете и какво е да те блъскат на улицата? “.

Имаше плакати: „ Реформа да, само че не по този начин “, „ Интеграция да – дискриминация – не “.

Накрая имаше и лозунги – „ Заедно сме и ще продължим дружно и ще пръдължим митинга по всевъзможен начин “.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР