Тъжната истина е, че политическият елит на България - този,

...
Тъжната истина е, че политическият елит на България - този,
Коментари Харесай

Политици със срамно ниска експертиза предивзикват кризите

Тъжната истина е, че политическият хайлайф на България - този, на който сме делегирали права да ни води по време на тази екзистенциална рецесия, се държи безусловно безконтролно. Страната е обхваната от тотално съмнение към здравните ограничения по отношение на ковидпандемията. На първо място в света сме по смъртност, затвърждаваме позицията си на заплашен тип, а в това време сме на последно място в Европейски Съюз по имунизация. Целият свят страда, а тук едни доморасли умници викат, че коронавирус няма, щото по този начин чули от съседката. И нашите политици избраха да се съобразят с тях, а не с учените и здравия разсъдък. 

Разбира се, лесната допирателна е да обвиним за това положение “народа “ - ние сме си такива, не имаме вяра на нищо, все мърморим, не сме общественост, а общ брой от индивидуалисти и така нататък Но това не е истина - на всички места по света има митинги против здравните ограничения и на доста места те са по-силни, в сравнение с в България. Разликата е елементарна - на никое място по света няма политически хайлайф, който единомислещо застава на страната на популизма, който се държи безконтролно в подобен значим миг, който се пробва по този начин гневно да извлече политически дивиденти и да натрупа политически капитал по време на пандемията. Факт е - тук има усложняващо виновността събитие - българският политически

популизъм никне в предизборна атмосфера -

на никое място по света няма страна, в която политическият хайлайф прави три следващи парламентарни избори в границите на година, защото е безусловно некадърен да излъчи крепко държавно управление. 

Българските партии единомислещо стачкуваха против мярка - налагането на европейския здравен документ - която се употребява резултатно в 20 страни от Европейски Съюз, като на доста от тези места тя е по-ограничаваща, в сравнение с тази в България. Всички “патриотични ” партии излязоха на митинг - пред президентството, пред Министерски съвет, пред здравното министерство. Фен на “Възраждане ” се опита да смъкна с пестник министъра на образованието. 

ГЕРБ и Българска социалистическа партия съвсем едновременно желаеха оставката на здравния министър. От двете партии измислиха един и същи аргумент против “зелените документи ” - от Българска социалистическа партия споделиха, че “не би трябвало да бъдат ограничавани конституционните права на жителите “, а ГЕРБ, партията, която официализира Мангъров, напряко рече, че тази работа е противоконституционна. Корнелия Нинова разгласи на целия свят тъкмо в този момент, че не е имунизирана и че няма да се имунизира, щото това го е карала и чакала " да й изтекат антителата ". “След тази алена зона ще ни заградят като в клетка ”, пали огъня и Бойко Борисов. Мая Манолова от ИБГНИ запя в същия хор - внесе тъжба против въвеждането на зеления документ във Върховния административен съд. " Мерките имат дискриминационен резултат ", рече и Радостин Василев от Има Такъв Народ, откъдето повториха тезите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ, без да плашат със съд. “Зелените документи са ограничение на свободата на хората ”, безапелационен е новият политик Тошко Йорданов.

“Демократична България “ също не се сдържа и застана на страната на популизма. Поиска привикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по отношение на рецесията и сподели, че служебния кабинет няма социална поддръжка. Демократична България изиска ”ясни, предвидими и публично допустими ограничения “ за преодоляване на Коронавирус вълната, макар че за демократичния свят зеленият документ е тъкмо такава мярка. Демократична България останаха на равнище дезифектант - използваха в предизборния си мърчандайзинг такъв с номера на партията в бюлетината за депутати. 

На процедура всички партийци запяха в хор

клишета, които сега изпълват форумите. И с обиди към всяка демонстрация на здрав разсъдък в пандемичните времена. С думи като “мърши ”, “боклуци ”, “срам ”, “тоя ще яде пердах ”, “въшки ”, “смърт на фашизма ”, “излезте на площадите “, ”оставка и затвор “, ”смешници “, “гнусни лъжци ”, “да излезем поради децата си ”, “те ни убиват, ние гледаме ” и така нататък

На процедура българският политически хайлайф се солидаризира с подправените вести и с хората, които интензивно пълнят общественото пространство с тъпи клюки от рода на: имунизациите предизвикват стерилитет; хората умират, щото получават тромбози от ваксините; пръскат белите им дробове с О2 в болниците; от имунизациите светим; вкарват ни магнити в телата, чипират ни и т.н, и така нататък А, най-важното - имунизираните ще умрат от 2 до 5 години. 

Вината на политическия хайлайф е в пъти по-голяма,

тъй като той докара нещата до такава степен, че и образовани, умни хора мислят по същия метод за рецесията - 86% от учителите не утвърждават въвеждането на зелен документ в просветителната система, а близо 35% са подготвени са изоставен, в случай че би трябвало да демонстрират тест или имунизация, с цел да работят. Една умница, шеф на учебно заведение в регион, където заболеваемостта мина 1000 на 100 хиляди, сподели, е при нея “всичко е наред “. 
Всички политици застанаха на страната на популизма. Дори и тези, които се борят за въвеждането на здравния документ - президентът Румен Радев, здравният министър Стойчо Кацаров, не заемат безапелационна позиция, примерно, за имунизация. Тезата там е: имунизацията е потребна, само че дано всеки самичък се реши. Това не е поддръжка за имунизацията, това е оставяне на спасението на давещите се в ръцете на самите даващи се.

Всеки български политик, който упорства за утвърдени от международните здравни специалисти ограничения, зад които е застанал целият либерален свят би трябвало да бъде подсилен през днешния ден, тъй като всеки ден е значим. Всеки, който се заиграва с популизма и който се крие от вдишване на отговорност, би трябвало да бъде охулен през днешния ден. Тук няма място за безпристрастност. 

Радев би трябвало да се поддържа недвусмислено - той е единственият, който отива на избори с ясното схващане, че позицията му може да навреди на изборния му резултат. Това е виновна позиция. Едно време по този начин направи Иван Костов - поддържа НАТО при бомбардировките над Сърбия, макар че народът искаше друго. И в това време не се поддаде на натиска на Запада да приемем косовски бежанци. Така се прави. Така би трябвало да се направи и в този момент - здравето на общността, правото на живот  са съществени и неотменими права и даже е възможно отбраната им да изисква ограничение на други самостоятелни права. Не е значимо какво му е хрумнало на оня вид, дето е уверен, че

ще свети чипиран в мрака 

Важно е какво мисли Европейският съд по правата на индивида в Страсбург, а той мисли освен че ограничението на права е възможно, а че наложителните имунизации са законна мярка и могат да се окажат наложителни в демократичните общества. Дали стана ясно?

Задължителната имунизация е позволена!

Българската Комисия по дискриминация може да мисли като естествен заплатен трол, само че Страсбург е на друго мнение. Но да, какво му пука на трол от Европа, Страсбург и права?

Каквито политици избираме, такива политици ни ръководят. Избираме политици, които обичат да приказват за медийната рецесия, която е реалност. За рецесията на правосъдната система, която е реалност. За доста други рецесии, които са факт. 

Но не обичат да приказват за себе си. За това, че самите те провокират рецесии. За това, че имат срамно ниска експертиза. За това, че са безотговорни. За това, че няма мощни водачи на мнение, които да водят хората напред. За това, че са подправени използвачи.

Петьо Цеков, 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР