Таен телекс на някогашния бос на Федералното бюро за разследване

...
Таен телекс на някогашния бос на Федералното бюро за разследване
Коментари Харесай

Разкритие: Директорът на ФБР Хувър е поръчал убийството на президента Джон Кенеди


Таен телекс на тогавашния необут на Федералното бюро за следствие (ФБР) Едгар Хувър разкрива, че той е оглавил заговора за убийството на президента Джон Кенеди на 22 ноември 1963 година в Далас. Тайният телекс е владеене на светското другояче издание Radar, което го разгласява буквално. В телекса, изпратен на 17 ноември 1963 година Хувър осведомява сътрудниците на място, че Кенеди ще бъде погубен пет дни преди 22 ноември 1963 година. Убийството обаче става не на 17, а на 22 ноември – пет дни, само че след известието на Хувър.

Документът е предаден на медията от правосъдния аналитик Стивън Джафе. Той е посветил десетилетия за следствието на убийството на Кенеди. По думите документът потвърждава, че босът на ФБР е оглавил скрит план за убийството на президента. „ А персонално считам, че Едгар Хувър освен е бил част от конспирацията за убийството на Кенеди, само че и я е оглавил и телексът е бил изпратен, с цел да се покрие от закононарушението “, посочи Стивън Джафе пред Радар.

Телексът е липсващ директно след закононарушението, а когато един чиновник на ФБР загатнал за него, незабавно е бил уволнен.,

Разследващите убийството на Кенеди от дълго време подозират, че Хувър е бил част от мрежата, която е възнамерявала убийството на Кенеди или пък е била въвлечена в негово укриване.

„ Хувър имаше постави и бурни връзки с семейството Кенеди, напомня Стивън Джафе. Той искаше да преследва комунистите, тя пък искаше да се цели в мафията. Изказано бе догатката, че Хувър няма да тръгне против мафията, тъй като тя може да го шантажира поради хомосексуализма му и половия му фетишизъм - той се преобличал в женски облекла.

Освен това Хувър е шпионирал Кенеди и е събирал компрометиращи данни за Кенеди, с цел да го държи под надзор. Има изказвания, че Кенеди и брат му Боби са считали да уволнят Хувър след президентските избори през 1964 година, показа още Джафе.

БГНЕС напомня, бе Боби бе правосъден министър през интервала 1961-1964 година, а след това определен за сенатор. През 1968 година се кандидатира за президент от Демократическата партия, само че е погубен на 5 юни същата година. За убийството е наказан палестинец, чиято смъртна присъда бе сменена с пожизнен затвор./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР