Табелите с името на “Пени Лейн - ливърпулската улица, увековечена

...
Табелите с името на “Пени Лейн - ливърпулската улица, увековечена
Коментари Харесай

Откриха расистка следа и в шлагер на "Бийтълс"

Табелите с името на “Пени Лейн ” - ливърпулската улица, увековечена от “Бийтълс ” в класическия им шлагер от 1967 година, са били покрити с графити в петък след изказвания, че тя е кръстена на търговец на плебеи.

С черна багра е напръскано името Penny (lane значи просто алея, път) на четири от указателните табели в града, а на стената над един от тях е надраскана думата „ расист “. По-късно локални поданици почистиха боята.

Подозренията, че улицата е кръстена на търговеца на плебеи Джеймс Пени се появиха предходната седмица, но кметът на Ливърпул Джо Андерсън отхвърли и заяви, че градският Международен музей на робството към момента изследва случая.  " Има спор дали “Пени Лейн ” е кръстена на Джеймс Пени, само че нямаме безапелационни доказателства. - съобщи представител на музея. - Това е извънредно значима тематика за музея и за града и молим всеки, който разполага с данни по тази тематика, да ги показа “.

Авторът на песента Penny Lane - сър Пол Маккартни, който при визитата в родния си град през 2018 година се разписа върху една от табелите, разяснява в Туитър митингите:  " Знам, че доста от нас желаят да знаят какво тъкмо можем да създадем, с цел да помогнем. Никой от нас няма всички отговори и няма по какъв начин всичко да се оправи бързо, само че имаме потребност от смяна.  Всички би трябвало да работим дружно, с цел да преодолеем расизма под каквато и да е форма. Трябва да научим повече, да слушаме повече, да приказваме повече, да се образоваме “.  
 
Маккартни припомни и по какъв начин през 60-те, по време на първото им турне в Съединени американски щати, “Бийтълс ” отказали да излязат да свирят, когато разбрали, че концертът им в Джаксънвил, Флорида ще е пред сегрегирана аудитория. „ За нас това не беше редно.  " Казахме “не ” и това беше първият концерт там пред несегрегирана аудитория “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР