Т рета доза ваксина срещу COVID-19 сега се предлага на

...
Т рета доза ваксина срещу COVID-19 сега се предлага на
Коментари Харесай

COVID-19: Пет неща, които трябва да знаете за третата доза ваксина

Т рета доза ваксина против COVID-19 в този момент се предлага на хора, отговарящи на изискванията. В България трета доза ваксина ще се слага и на хора отвън рисковите групи, само че след консултация и преценка на доктор, това заяви служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

На 4 октомври комитетът за лекарствени артикули в хуманната медицина (CHMP) към ЕМА стигна до заключението, че спомагателна доза от имунизациите против COVID-19 Comirnaty (BioNTech/Pfizer) и Spikevax (Moderna)

могат да бъдат приложени на хора със мощно отслабена имунна система най-малко 28 дни, откакто им е сложена втората доза .

Тази рекомендация идва вследствие на изследвания, които са посочили, че спомагателна доза от тези ваксини покачва способността за формиране на антитела против вируса, който предизвиква COVID-19, при пациенти с органна трансплантация с отслабена имунна система.

Въпреки че няма директни доказателства, че способността да се образуват антитела при тези пациенти е основала отбрана против COVID-19, се чака, че спомагателната доза

ще увеличи отбраната най-малко при някои пациенти .

Това е нов фронт в борбата против смъртоносния вирус и може би ще желаете да знаете каква отбрана обезпечава третата доза, какво можете да очаквате след нея и за кого е предопределена.

Вижте кои са петте неща, които би трябвало да знаете, в случай че си сложите трета доза ваксина против COVID-19 в нашата изложба горе.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР