Т.нар. Патриоти за София“ – групата на ВМРО и Атака“,

...
Т.нар. Патриоти за София“ – групата на ВМРО и Атака“,
Коментари Харесай

Управляващите в София пак се сетиха да забраняват каруците

Т.нар. „ Патриоти за София “ – групата на Вътрешна македонска революционна организация и „ Атака “, която дружно с обединението ГЕРБ-СДС образуват ръководещото болшинство в Столичния общински съвет, рестартира настояването си за възбрана за влизането на каруци на територията на Столична община. На уеб страницата на София към този момент е качено за публично разискване предлагането на общинските съветници Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и Борислав Иванов от „ Атака “ за промени в отрасловата Наредба за организацията на придвижването в града. Те плануват от юни 2022 година цялостна възбрана за напредването на пътни транспортни средства с животинска тяг. При неспазване на възбраната ще се задържа освен на каруцата, само че и ще се ползва краткотраен арест на животните, които я дърпат. За тях ще отговаря общинската компания " Екоравновесие ", която през годините много противоречиво се справяше с грижата за бездомните кучета. 

След гласоподаване на измененията контролът по спазването на наредбата ще се реализира от Столичния инспекторат, от дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " и от Общинска полиция. Животното ще се връща на притежателя му, откакто той покрие разноските по неговия престой в " Екоравновесие ". Предвидено е конете да обитават в региона на кв. „ Требич “, като за създаване на инфраструктура ще се похарчат 200 000 лв.. Според вносителите по този начин ще се предотврати практиката животни да бъдат връзвани пред полицейски ръководства.  

„ Мотивите могат да бъдат обособени в две посоки – с оглед възстановяване на пътната безопастност в града и с оглед понижаване на нарушаванията при развъждане на животни – коне, за напредване на ППС с животинска двигателна сила. Считаме, че след въвеждането на възбраната и налагане на надзор икономическият интерес да се употребяват ППС с животинска двигателна сила ще спадне, което ще докара де факто до умишлен отвод да се употребяват сходни ППС за напредване в града, както и за развъждане на коне с тези цели “, се споделя в поясненията към импортирания отчет.

Абсолютното същото предложение каруци с животинска двигателна сила да не влизат въобще на територията на Столична община Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " направиха и напролет на м.г. Тогава то бе ориентирано към зам.кмета по превоза на София. Мотивите бяха въведената изключителна епидемиологична конюнктура и КПП-тата, които полицията устрои на изходите на кварталите " Факултета " и " Христо Ботев ". До промени в отрасловата разпоредба обаче през 2020 година по този начин и не се стигна. 

Според в този момент настоящата Наредба за организация на придвижването на територията на Столична община придвижването на ППС с впрегатна двигателна сила е позволено след регистрация на транспортното средство в районното кметство. Все отново наредбата не разрешава влизането на такива ППС в зона " Първа " на София, в това число и по граничните й улици и булеварди - ул.  " Константин Величков ", ул. " Габрово ", ул. " Скопие ", надлез  " Надежда ", ул. " 202 ", ул. " Каменоделска ", ул. " Малашевска ", ул. " Първа българска войска ", ул. " Резбарска ", ул. " Васил Кънчев ", ул. " Река Велека ", ул. " Александър Екзарх ", бул. " Мадрид ", бул. " Ситняково ", бул. " Пейо Яворов ", бул. " Никола Й. Вапцаров ", бул. " Черни връх ", ул. " Сребърна ", бул. " Гоце Делчев ", ул. " Житница ", бул. " Никола Мушанов ", бул. " Възкресение " и бул. " Константин Величков ".

Забраната важи и за придвижване по Околовръстен път, бул. " Цар Борис III ", бул. " Царица Йоанна ", бул. " Сливница ", бул. " Ломско шосе ", бул. " Рожен ", бул. " Ген. Владимир Вазов ", бул. " Ботевградско шосе ", бул. " Цариградско шосе ", ул. " Самоковско шосе ", бул. " Александър Малинов ", бул. " Драган Цанков ", бул. " Св. Кл. Охридски ", ул. " Симеоновско шосе ", бул. " Черни връх ", бул. " България ", бул. " Брюксел ".

Според „ Патриоти за София “ въпросната разпоредба не се съблюдава. „ Практиката демонстрира, че въведената възбрана, касаеща зона „ Първа “, постоянно се нарушава от водачи на ППС с животинска двигателна сила. Увеличават се сигналите за такива ППС в регионите „ Люлин “, „ Овча купел “, „ Надежда “, „ Младост “, „ Слатина “ и други. На територията на Столична община са регистрирани случаи на разнообразни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, в това число ръководство от малолетни и малолетни. По някои от наземните линии на публичния превоз са налице случаи, когато сходни ППС основават заплаха за придвижване и за публичния превоз “, написа в отчета с предложение за смяна на наредбата.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР