Т. нар. Македонски културен клуб Никола Вапцаров бе официално открит

...
Т. нар. Македонски културен клуб Никола Вапцаров бе официално открит
Коментари Харесай

Съмнителни хора стоят зад македонския клуб: Премиерът

Т. нар. Македонски културен клуб Никола Вапцаров бе публично открит в Благоевград на фона на обсада на града от Министерство на вътрешните работи, с цел да не се стигне до конфликти и провокации. Още часове преди церемонията, Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг по случая. Съпредседателят на партията Ангел Джамбазки отиде на място и дефинира проявата като " антибългарска провокация от сръбските марионетки в  РСМ ".  Воеводите разположиха и тонколони със мощна музика пред клуба.

Инициативата за откриването е на фондация, записана в Канада и не е обвързвана с държавното управление в Скопие. В събота, по време на визитата си в РСМ, служебният министър председател Гълъб Донев съобщи, че в България се съблюдава правото за свободно сдружаване, само че страната ще следи деликатно дали активността на клуба дава отговор на законовите условия у нас.

Той уточни, че става дума за организация, която не е записана по законите в България и има " съмнителни послания ”. Донев беше безапелационен, че държавните институции могат да подсигуряват действително културно съдействие.

По тематиката за вписването  на българите в Конституцията на  РСМ министър председателят напомни, че " това е стихотворец ангажимент освен към България, само че и към всички останали страни-членки на Европейски Съюз ”.
Донев направи коментара по време на церемонията, с която беше маркирано началото на строителството на Източната част на железопътния Коридор 8, сектор Куманово – Беляковце – Крива Паланка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР