СЗО ще наложи нови мерки за новата болест, която се

...
СЗО ще наложи нови мерки за новата болест, която се
Коментари Харесай

СЗО: През идните дни ще дадем нови указания за борба с маймунската шарка

СЗО ще наложи нови ограничения за новата болест, която се популяризира бързо. СЗО приготвя нови инструкции за битка с разпространяването на маймунската шарка заради опасения, че броят на случаите може да нарасне през летните месеци, съобщи Ройтерс, като цитира Дейвид Хейман, ръководител на стратегическата и техническа консултативна група на СЗО за инфекциозни рискове с пандемичен и епидемиологичен капацитет, написа Българска телеграфна агенция.

Работната доктрина на СЗО, основаваща се на разпознатите случаи е, че болестта се предава посредством полови контакти, съобщи Хейман, който председателстваше среща за болестта през вчерашния ден.

Маймунската шарка е заразна болест, която нормално протича в лека форма и е ендемична в елементи от Западна и Централна Африка. Тя се предава посредством непосредствен контакт, което значи, че битката с нея е релативно лесна посредством ограничения като самоизолация и хигиена, откакто бъдат открити нови случаи. Според учените появяването ѝ в 11 страни, където тя не е ендемична, е мощно извънредно. Вече има над 100 доказани или хипотетични случаи, множеството от тях в Европа.

Очаква се специалистите да дават нови инструкции на страните през идните дни. Представители на здравните управляващи в няколко страни предизвестиха, че случаите може да набъбнат още през лятото.

Хейман съобщи, че СЗО е свикала среща за маймунската шарка " заради незабавния темперамент на обстановката ". Комисията обаче не е групата, която може да предложи оповестяване на изключителна здравна обстановка от интернационално значение. Вместо това комисията от специалисти, заседавали по видеовръзка, са разискали какво би трябвало да се изследва и заяви на интернационалната общност за разпространяването на заболяването, в това число и дали има асимптоматични случаи и кои са най-изложените на риск.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР