СЗО с опитахме още в началото на пандемията да стигнем

...
СЗО с опитахме още в началото на пандемията да стигнем
Коментари Харесай

Михаил Околийски: Като смятаме, че все на нас ще ни се размине, влизаме в спиралата на все по-големия риск



" СЗО с опитахме още при започване на пандемията да стигнем до оптимален брой хора и да им дадем цялата научна информация, само че очевидно не сме стигнали до всички, щом виждаме две години съвсем след пандемията къде е България ", сподели пред БНР доцент Михаил Околийски - специалист „ Обществено здраве “ в българския офис на СЗО.
" Проблем е това доста надълбоко отменяне на здравните опасности и недоумение, че щом поемаш здравен риск ще ти се случи нещо с по-голяма възможност.

Това се дължи на поверие, на липса на съпричастие към страданията на хората, считаме, че постоянно ще случи на някой различен, само че не и нас . Че постоянно ще ни се размине и като не вършим стъпки по минимализиране на риска, влизаме в една серпантина. Това се дължи на неналичието на здравна просветеност най-много измежду подрастващите ", сподели още в " Преди всички " доцент Околийски.
По думите му позитивното, е най-малко служебното обучение съумя за включи здравното обучение в Плана за развиване и резистентност , като неотменна част от следващата година или по следващата година от образователния материал и по този начин то ще влезе във всяко едно учебно заведение.
" Защото децата ни имат потребност да бъдат като западните си връстници - ще може да се приказва за психологично и полово здраве, за здравните опасности... ", сподели още специалистът.

" Хората биват облъчвани от някакви медицински биолози от малките екрани, които смятайки, че схващат от казуса, объркват популацията и това води до тази цялостна каша -до тези 310 умряли наши сънародници ", даде за образец доцент Михаил Околийски - специалист „ Обществено здраве “ в българския офис на СЗО.

По думите на доцент Околийски още при започване на пандемията трябваше да има тактика за връзка на риска , общопрактикуващите лекари трябваше да бъдат привлечени, а не и те да популяризират клюки, това касае и учителите - по какъв начин да убедиш народа да се имунизира?





" Трябваше всички те да бъдат подготвени в сходен вид защитно държание ", уточни доцент Околийски.

Според него зелените серитификати са добра концепция, въпреки и въведени късно. Но зад всичко това би трябвало да застанат политиците в страната.

" Хората просто се опасяват, имат потребност да запазят разсъдъка си , да се ориентират в този комплициран свят и взимат някаква страна.





На тези хора се влияе геополитически , с цел да се извади България от европейския и път. И когато няма доброжелателни апели, този яд на хората е просто предпазен ", съобщи още доцент Околийски.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР