Сянката по родните черноморски плажове това лято вероятно ще ни

...
Сянката по родните черноморски плажове това лято вероятно ще ни
Коментари Харесай

Това лято: На малките плажове цените за чадър и шезлонг ще хвърчат нагоре, а там, където не може - ще се вдигнат наемите на наемателите

Сянката по родните черноморски плажове това лято евентуално ще ни коства повече. След като страната изиска нарастване на концесионните такси, които би трябвало да бъдат в държавния бюджет, с 9,5 %, тази година се заприказва за увеличение на цената на сянката. Повечето чадъри и шезлонги са достигнали оптимално допустимата цена, която е заложена в договорите и по тази причина в този момент концесионерите ще упорстват да се обмислят договорите и да се освободи горната граница за цената на чадъри и шезлонги.

Заради инфлацията през последните две години е имало непрекъснато нарастване на таксите на концесионерите на морските плажове, изясняват стопаните на линиите.

" Миналата година те ни го индексираха 15,3%. Всички сътрудници запазихме цената с доста усъвършенстване на други разноски, ограничения от други, примерно да купим нов инвентар. Запазихме тази цена, която сме имали предходната година. Но тази година ни изненадаха с още по-висок показател - 9.5% ", изясни по NOVA Николай Димитров, зам.-председател на Сдружението на концесионерите на морски плажове.

Така за двете години покачването в таксите им надхвърляло 25%. На част от линиите, които досега работели на по-ниски цени на чадър и шезлонг, към този момент се обмисляло покачване на цените за прилагане. Имало обаче плажове, на които пределните цени по контракт били достигнати.

" Там, единствено по себе си, на дребните плажове, където е допустимо, ние ще вдигнем най-вероятно цена на чадър или цена на шезлонг, а там, където не разрешава, ние ще вдигнем наемите на наемателите, тъй като просто би трябвало тези пари ние да ги вземем отнякъде ", уточни още Димитров.

В Бургас локалните, които до момента плащаха едни от най-ниските цени за чадър и шезлонг през лятото, не одобряват с ненаситност концепцията да се бръкнат повече за сянката на плажа през новия сезон.

" Зависи с какъв брой. Бяха доста допустими на бургаския плаж, не знам с какъв брой ще ги вдигнат ", разяснява Станислава. " Според мен цена от 5 лева би била позволена за множеството хора ", счита Теодора.

В Слънчев бряг хора от вътрешността на страната също не одобряват концепцията за нови, по-високи цени на плажните такъми. " Да ви кажа, едно повдигане на цените не е обикновено ", споделя Красимир.

Хотелиери обаче считат, че едно покачване на цените на чадърите и шезлонгите по плажните линии ще докара до смяна на контингента туристи, които избират да почиват у нас. Разчитат интерес да проявят по-платежоспособни посетители, които залагат на качествената услуга.

" Въпросът е качеството. Когато искаш да легнеш на чисто, то би трябвало да е чисто. Някой би трябвало да го почисти, някой би трябвало да го подреди. Това коства пари ", съобщи Румен Мончев, член на Управителния съвет на Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Концесионерите пазят идното нарастване с качеството и на плажните линии, и на услугите, които оферират на своите посетители. " Никъде по света няма толкоз спасители,колкото по българските плажове. Говорим за медицински пунктове и за реанимационни такива. Има ново предложение на министъра на опазването на здравето - на плаж над 500 м ние да наемем кола за спешна помощ с още един спомагателен медицински екип - това също оскъпява предлаганите от нас услуги ", добави още Николай Димитров.

Все още не е ясно с какви цени на сянката ще ни посрещнат родните плажове това лято.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР