Сертифицираха публично машините за предстоящите избори. В присъствието на премиера

...
Сертифицираха публично машините за предстоящите избори. В присъствието на премиера
Коментари Харесай

Изтеглиха публично номерата на машините за предстоящите избори

Сертифицираха обществено машините за идните избори. В наличието на премиера Димитър Главчев и медии номерата на машините, през които ще бъде осъществен процесът, бяха изтеглени.

Целта е да се избегнат свадите и подозренията към честността на вота. Миналата есен тъкмо този развой докара до обществени кавги и замяна на политически обвинявания.

Служебният министър председател Димитър Главчев съобщи, че публичността на процедурата цели хората да се убедят, че изборите ще бъдат почтени.

„ Приемайки поста, заявих, че процесът ще бъде открит, транспарантен и обществен. Ще може да се следи от тази зала когато и да е ”, съобщи Росен Карадимов, министър на нововъведенията и растежа.

Поканени да участват бяха представители на Централната изборна комисия, на Обществения съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

Миналата година забавянето в процеса по удостоверяването беше повода ЦИК да реши да няма машинен избор на първия тур на локалните избори. Съответствията на устройствата за машинно гласоподаване се удостоверяват с решение на МЕУ, Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР