Свят Страните от ОПЕК започнаха да съкращават добива на нефт

...
Свят Страните от ОПЕК започнаха да съкращават добива на нефт
Коментари Харесай

Страните от ОПЕК започнаха да съкращават добива на нефт

Свят Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол Обемът на рестриктивните мерки е невиждан 1 май 2020, 14:08  Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол Източник: iStock Photos/Getty Images
ържавите от ОПЕК+, които управляват общо към 40 % от международния рандеман на петрол, от през днешния ден ще го съкратят с съвсем 10 милиона барела за денонощие, в опит да избегнат колапса на пазара.

Цената на нефта от марка WTI падна под $20

Обемът на рестриктивните мерки е невиждан, оповестява ТАСС. Всяка от страните в течение на месеците май и юни би трябвало да 'пожертва " към 20 % от добиваните количества. Експерти са на мнение, че този път всички участници в договорката ще би трябвало да съблюдават изискванията на постигнатото съглашение, защото на процедура става въпрос за оцеляване.

Скандал: Съединени американски щати блокират помощ за ковид, оповестява WSJ

Пандемията от ковид провокира най-големия в историята срив в потреблението на енергоресурси. По данни на Международната организация по енергетика (МАЕ), търсенето на петрол през април е спаднало с 29 милиона барела дневно, а през второто тримесечие се чака спад приблизително с 23 милиона барела. Натрупаните големи ресурси от петрол могат да изпълнят всички съществуващи в света складове още през май, в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения, предизвестиха в ОПЕК.

Кристалина Георгиева: МВФ предвижда спад на българската стопанска система с 4% тази година

Цената на петрол марка "Brent " падна до 20 $ за барел, а при неналичието на позитивни вести анализаторите позволяват цена от 10 $ за барел.

Повод за оптимизъм измежду вложителите се появи в средата на април, когато Русия и Саудитска Арабия най-сетне преодоляха различията между тях и възобновиха отработения с години механизъм за редуциране на добива в границите на ОПЕК+. Опитите им да убедят Съединени американски щати, Канада, Бразилия и Норвегия непринудено да понижат количествата на своя нефтодобив не бяха съвмес сполучливи. Само Норвегия се съгласи за редуцира добива си през втората половина на тази година.

За първи път в историята негативни цени на петрола

По оценки на МАЕ, общото присъединяване на експортьорите на петрол отвън ОПЕК+ при съкращаването на добива ще бъде не повече от 2,5 милиона барела за денонощие. По този метод даже общите старания на огромните производители ще бъдат незадоволителни, с цел да се покрие несъответствието сред търсенето и предлагането през второто тримесечие. Според анализаторите, това не е била и задачата на съглашението на ОПЕК+.

Полит-некоректни прогнози за силата след ковид

Идеята на постигнатите договорености е била да се избегне бързото препълване на нефтените хранилища и нищо повече. Ако би трябвало да се направи прилика с карантината, тази мярка на нефтопроизводителите няма да излекува заболяването, а ще отсрочи последствията от нея във времето.

Междувременно стана ясно, че Ирак може и да не редуцира добива на петрол поради усложнения при договарянията с задграничните нефтени компании, работещи на територията на страната.

Бум на ковид в Русия, стопанската система пред срив

По информация на "Ройтерс ", огромни компании като "BP ", "ExxonMobil ", "Лукойл " и "Eni " отхвърлят да изпълнят апелите за редуциране на добива.

Преговорите с непознатите компании не престават, твърди иракската страна, уточнявайки, че се стреми да реализира съглашение с тях за понижаване на производството на петрол.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Държавата да покрива заплати до 800 лв.  1 Обмислят да отпадне носенето на маски навън  1 80% от данъчните заявления са подадени електронно  1 Само в една страна в Европейски Съюз дизелът по-скъп от нашия --> Пaрите ни  Държавата да покрива заплати до 800 лв. Държавата да покрива заплати до 800 лв.  Обмислят да отпадне носенето на маски навън Обмислят да отпадне носенето на маски навън  80% от данъчните заявления са подадени електронно 80% от данъчните заявления са подадени електронно  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Срив на стопанската система на Съединени американски щати, хиляди жертви на COVID-19 Срив на стопанската система на Съединени американски щати, хиляди жертви на COVID-19  Мъск назова ограниченията против ковид: фашизъм Мъск назова ограниченията против ковид: фашизъм  <br> Днес настава <strong> Валпургиевата </strong> нощ, <strong> най-мистичната </strong> вечер от годината <br>
Днес настава Валпургиевата нощ, най-мистичната вечер от годината
 <br> Най-красивата градина в света е празна за първи път от 71 години <br>
Най-красивата градина в света е празна за първи път от 71 години
Последни  Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол Страните от ОПЕК започнаха да редуцират добива на петрол  <p>Как от българското кисело мляко не стана антибиотик</p> Как от българското кисело мляко не стана антибиотик  Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени ограничения Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с...  Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия  5806 българи се включиха в пробното онлайн броене на популацията 5806 българи се включиха в пробното онлайн броене...  БЛС прикани за поетапно намаляване на ограничаващите ограничения БЛС прикани за поетапно намаляване на ограничаващите...  <p>Илон Мъск се доближава към <a href=бонус от $750 млн.</p> " /> Илон Мъск се доближава към бонус от $750 млн.  Петима топ готвачи не престават надпреварата за огромната премия в Hell’s Kitchen България Петима топ готвачи не престават надпреварата за огромната...  <p>Теменужка Петкова: <strong>Цената</strong> на <strong>тока</strong> не е <strong>политическо</strong> решение</p> Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо...  Кампанията на NOVA Кампанията на NOVA " Заедно " съумя да събере над 20 000...  Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани...  Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на служащите Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на...  Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила са напуснали столицата Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила...  Отбелязваме Международния ден на труда Отбелязваме Международния ден на труда  Мутафчийски: Скоро ще обявим по какъв начин ще се отпускат ограниченията Мутафчийски: Скоро ще обявим по какъв начин ще се отпускат ограниченията  Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали Топло и слънчево време през днешния ден, само че тук-там ще вали  Intel Intel пусна " най-бързия гейминг процесор " до момента  Речта на Виктор Юго за българите Речта на Виктор Юго за българите  Праисторическият Праисторическият " вманиачен звяр " на Мадагаскар хвърля...  Руският министър председател е инфектиран с COVID-19 Руският министър председател е инфектиран с COVID-19 Всичко от през днешния ден Виц на деня Прибира се брачният партньор вкъщи и вижда жена му мери нови обувки. - Представяш ли си - споделя му тя - връщам се и гледам… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  От Стакевци до НАСА и  Ген. Мутафчийски: Носим неприятните новини, това е прочувствено изчерпващо, извиняваме се  Бум на ковид в Русия, стопанската система пред срив Бум на ковид в Русия, стопанската система пред срив  Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни закани  Учени: COVID-19 e единствено началото, спрете да унищожавате природата  Нова Зеландия разгласи победа над ковид Нова Зеландия разгласи победа над ковид Водещи вести  Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия Девет наново инфектирани с COVID-19 в Италия  <p>Теменужка Петкова: <strong>Цената</strong> на <strong>тока</strong> не е <strong>политическо</strong> решение</p> Теменужка Петкова: Цената на тока не е политическо решение, регулаторът е самостоятелен  Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени ограничения Бизнесът и синдикатите приготвят общ пакет с стопански и обществени ограничения  Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила са напуснали столицата Засилен трафик на изходите на София, 40 хиляди автомобила са напуснали столицата  Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества Пещера на 5 млн. години е населявана от невиждани същества  <p>Как от българското кисело мляко не стана антибиотик</p> DW: Как от българското кисело мляко не стана антибиотик  Речта на Виктор Юго за българите Речта на Виктор Юго за българите  Кампанията на NOVA Кампанията на NOVA " Заедно " съумя да събере над 20 000 лв. за хората в потребност  Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на служащите Радев: Първи май не е подарък, той е завладяване на служащите  5806 българи се включиха в пробното онлайн броене на популацията 5806 българи се включиха в пробното онлайн броене на населението

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР