Свят Пожарите в Сибир обхванаха територия, колкото Белгия Путин разпореди

...
Свят Пожарите в Сибир обхванаха територия, колкото Белгия Путин разпореди
Коментари Харесай

Пожарите в Сибир обхванаха територия, колкото Белгия

Свят Пожарите в Сибир обгърнаха територия, колкото Белгия Путин разпореди армията да се включи в потушаването, Тръмп предложи помощ 1 август 2019, 07:26 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Пожарите в Сибир обгърнаха територия, колкото Белгия
Пожарите в Сибир обгърнаха територия, колкото Белгия
 Този репортаж от Пакистан провокира въпроси
Този репортаж от Пакистан провокира въпроси
 DW: Там, където българите и румънците са нежелани
DW: Там, където българите и румънците са нежелани
 Съединени американски щати напущат Договора за ракетите на 2 август
Съединени американски щати напущат Договора за ракетите на 2 август
 Силно земетресение раздруса Крит
Силно земетресение раздруса Крит
 Президентът на Албания: Апокалиптично земетресение ще удари Балканите
Президентът на Албания: Апокалиптично земетресение ще удари Балканите
 Русия и Съединени американски щати си разменят обвинявания за нуклеарни опити
Русия и Съединени американски щати си разменят обвинявания за нуклеарни опити
 Оставки след случая
Оставки след случая " Александра " - ужасяващ неуспех на полицията в Румъния

ожари опустошават Сибир от седмици и пораждат безпокойството на еколозите за риск от екологична злополука.

По данни на съветските управляващи в Русия бушуват над 300 пожара с обща повърхност 2,8 милиона хектара - повърхност, която по размерите си се приближава съвсем до тази на Белгия. Повечето от тях са регистрирани в Сибир, на територията на Иркутска област и Красноярския край. Според съветския филиал на неправителствената организация Грийнпийс 12 милиона хектара са изгорели тази година в Сибир.

Всяка година в отдалечени региони на Сибир има големи горски пожари. Властите от време на време избират да ги оставят да бушуват, защото те са в изолирани зони и не заплашват популацията. Но тази година мащабите им са изключителни и еколозите се опасяват за тяхното влияние върху околната среда, включително и топенето на ледовете на Арктика.

Предизвикани от сухи стихии и от необикновените горещини от 30 градуса по Целзий в тези зони, пожарите се разпространиха от мощните ветрове и засегнаха и близките региони, оповестява Руското федерално ръководство за горите. Задушливият пушек от пожарите от седмици към този момент е обхванал освен стотината обитаеми места в регионите с пожарите, само че и по-големи градове в Томска, Алтайска, Челябинска области и региона, в която се намира Екатеринбург. Работата на летищата там е нарушена поради дима. Жители споделят, че се задушават, че имат световъртежи, а има случаи и на припаднали по улицата.

В неделя пушек от пожарите в Сибир доближи и Казахстан , където концентрацията на замърсяващи вещества надвиши нормите в няколко градове, в това число столицата Нур-Султан.

Снимки на спътници на НАСА пък тези дни се завъртяха в мрежата и демонстрираха внушителни облаци пушек от пожарите, които доближават арктическите зони. Според Григорий Куксин, специалист от съветския филиал на Грийнпийс, саждите и пепелта форсират топенето на ледовете на Арктика и на пермафроста, при който тази година се следи наклонност към понижаване, освобождавайки газове, които ускоряват световното стопляне.

Над половин милион руснаци желаеха от съветските управляващи да създадат повече в битката с горските пожари в Сибир.

Руският президент Владимир Путин разпореди армията да се причисли към напъните за потушаване на горските пожари. В известието на Кремъл се показва, че президентът е взел решението си, откакто получил отчет от министъра на изключителните обстановки Евгений Зиничев.

Siberia & Urals suffocated in smoke amid massive wildfires

STORY: https://t.co/Vdv6oCZwNS

VIDEO: 770,000 hectares of forest are burning in Yakutia pic.twitter.com/CD3hc8eQFJ
— RT (@RT_com) July 28, 2019
Американският президент Доналд Тръмп предложи в телефонен диалог с Владимир Путин помощ за справяне с пожарите в Сибир. Путин благодарил на Тръмп за "внимателното отношение, предлагането за помощ и поддръжката " и споделил, че в случай че е належащо, Русия ще се възползва.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР