Свят Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл Премиерът

...
Свят Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл Премиерът
Коментари Харесай

Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл

Свят Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл Премиерът Бойко Борисов и сръбският му сътрудник Ана Бърнабич разискаха дипломатическото напрежение сред София и Белград 9 юли 2019, 06:42 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл
Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл
 Какво си сподели Бойко Борисов с Вучич и Ердоган
Какво си сподели Бойко Борисов с Вучич и Ердоган
 Новият министър председател на Гърция постави клетва
Новият министър председател на Гърция постави клетва
 Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа
Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа
 Звездите скърбят за Камерън Бойс, който умря едвам на 20 години
Звездите скърбят за Камерън Бойс, който умря едвам на 20 години
 Първи резултати в Гърция: Опозицията с безапелационна победа
Първи резултати в Гърция: Опозицията с безапелационна победа
 Дачич: Сърбия желае другарство и съгласие с България
Дачич: Сърбия желае другарство и съгласие с България
 Нов по-силен трус в Калифорния, има ранени
Нов по-силен трус в Калифорния, има ранени

ремиерът Бойко Борисов дойде в Сараево, където взе участие в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители на страните - участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/.

В рамките на програмата в понеделник министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган. (Още по тематиката и във видеото по-горе).

Какво си сподели Бойко Борисов с Вучич и Ердоган

Премиерът Бойко Борисов беседва и със сръбския си сътрудник Ана Бърнабич.

Борисов и Бърнабич разискаха появилото се дипломатическо напрежение сред София и Белград след остра реакция на външния министър Ивица Дачич.

Сръбският външен министър провокира скандал с България

"Толкова ви обичам, толкоз са ми другари, по какъв начин може да ме разбере по метод, по който… Викаме си посланици, вършим си… а нищо не съм рекъл ", сподели Борисов прочувствено на сръбския си сътрудник Ана Бърнабич след вечеря в известния ски-курорт Яхорина, представен от БНР.

Борисов изясни, че не е имал в никакъв случай неприятни планове към Сърбия, нито пък е търсил интервенция във вътрешни работи. Повод за напрежението и диалога е прочувствената реакция на сръбския първи посланик Ивица Дачич, след изявление на Борисов, че новият представител на Евросъюза по външна политика испанеца Жозеп Борел няма да пази националната политика на Испания за Косово, а европейската.



Испания не признава Косово, а изявлението на Борисов в Познан предизвика Дачич да се изкаже остро против Борисов и да каже по сръбска телевизия да не дава ум. На срещата в Познан участва и Ана Бърнабич.

"Ти беше там.. И се прибирам и той споделил – няма да даваш ум на външния министър…. Аз съм най-добронамереният човек за него ", сподели българският министър председател на Бърнабич.

От диалога сред Борисов и Бърнабич излиза наяве, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от района. (Заглавната фотография: Архив на БГНЕС)



Сръбското МвНР: Изявлението на Борисов е неопределено, Европейски Съюз не е признал Косово

"Изявлението на българския министър председател Бойко Борисов предходната седмица на срещата на върха в полския град Познан е недопустимо, тъй като не е тъкмо и се отнася до най-значимия въпрос за всяка страна - въпроса за териториалната целокупност. "

Това е било декларирано през днешния ден в министерството на външните работи на Сърбия пред заместник-ръководителя на посолството ни в Белград Ива Крулева, заяви БНР.

"Това изказване не подхожда на упованията на Република Сърбия по отношение на другарските и добросъседските връзки и се надяваме това да не се повтаря в бъдеще ", се показва още в известието на външното министерство в Сърбия. И се показва позицията, че Евросъюзът като цяло не е признал Косово за самостоятелна страна и че всички би трябвало да се придържат към това.

Белград показва подготвеност да развива и задълбочава добросъседските връзки с България, както и признателност за поддръжката на страната ни за пътя на Сърбия към Евросъюза.

Днес Дачич ще беседва с външния ни министър Екатерина Захариева на среща на първите дипломати на страните членки на ОССЕ в Словакия.



Изявленията на Ивица Дачич водят Сърбия към изолираност

Президентът на Сърбия Александър Вучич и министър председателят Ана Бърнабич би трябвало да реагират на изказването на външния министър Ивица Дачич, отправено към премиера на България Бойко Борисов, и да се разграничат от неприличното послание на Дачич, тъй като в противоположен случай следва дипломатическа рецесия и още по-голяма изолираност на Сърбия във външен проект, счита анализаторът Душан Янич от Форума за етнически връзки, представен от белградския вестник "Данас " и Българска телеграфна агенция.

Още едно от поредицата изказвания на министър Ивица Дачич, което притегли вниманието на обществеността и провокира разтягане на връзките със съседите, бе отправено към премиера на България Бойко Борисов във връзка негов коментар за общата политика на Европейски Съюз по отношение на Косово.

"Самият метод на превръщане и тонът на сръбския външен министър безусловно не подхождат на света на държавната политика и този тип дискурс би трябвало да изчезне от общественото говорене ", акцентира Душан Янич и напомня, че не за първи път Дачич се обръща по този метод към публични лица на друга страна и че към този момент не е ясно каква политика води той.

"Вече не може да се дефинира какво е държавна политика, какво е персонално развлечение на Дачич и какво са някои самостоятелни партийни ползи, а това в дипломацията е просто неприемливо. Изявлението му е пренебрежително, кавгаджийско, персонално, като че неговата персонална политика е да скара Сърбия с всички ", показва Янич.

Той приканва президента и премиера на Сърбия да се разграничат от тази политика и прибавя, че в този момент не е ясно нито на жителите, нито на външните сътрудници защо в действителност се афишират сръбските представители.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Бойко Борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Учени: Най-евтиният метод да спрем световното стопляне <br>
Учени: Най-евтиният метод да спрем световното стопляне
 Джипът на плажа карал бързо, заседнал за секунди Джипът на плажа карал бързо, заседнал за секунди  <br> <strong> Как се трансформираха </strong> разбивачите на женски сърца от 80-те? <br>
Как се трансформираха разбивачите на женски сърца от 80-те?
 <br> 7 летни <strong> ястия </strong> - <strong> за всеки ден </strong> от новата седмица <br>
7 летни ястия - за всеки ден от новата седмица
 1 Шейха Моза: Най-стилната жена в Арабския свят (СНИМКИ)  1 Защо кралицата не участва на кръщенето на внука си Арчи?  1 Като близначки: Звездни майки и техните дъщери (СНИМКИ)  1 Откъде идва „ френската целувка “ и за какво се назовава по този начин --> АКЦЕНТИ  Шейха Моза: Най-стилната жена в Арабския свят (СНИМКИ) Шейха Моза: Най-стилната жена в Арабския свят (СНИМКИ)  Защо кралицата не участва на кръщенето на внука си Арчи? Защо кралицата не участва на кръщенето на внука си Арчи?  Като близначки: Звездни майки и техните дъщери (СНИМКИ) Като близначки: Звездни майки и техните дъщери (СНИМКИ)  Откъде идва „ френската целувка “ и за какво се назовава по този начин Откъде идва „ френската целувка “ и за какво се назовава по този начин Последни  На фотографията: Бойко Борисов, Ана Бърнабич Борисов: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл  Ел Макферсън В супер форма на 55! Жената тяло Ел Макферсън  <p>Български младеж е задържан за обезчестяване в Германия</p> Български младеж е задържан за обезчестяване в...  Бойко Борисов идва в Сараево Какво си сподели Бойко Борисов с Вучич и Ердоган  <p>Шофьорските курсове нарастват рязко</p> Шофьорските курсове нарастват внезапно  <p>Автобус, камион и микробус се удариха, има загинал</p> Автобус, камион и микробус се удариха, има умрял  Харалд Крюгер „ Напуснаха” шефа на BMW  Румънските управляващи хванаха български микробус, цялостен с допинг Румънските управляващи хванаха български микробус, цялостен с...  Министерство на външните работи Министерство на външните работи: Изказването на Дачич е недопустимо  зелена морска костенурка Опасна обич: Любопитни обстоятелства за зелените морски...  Кириакос Мицотакис и Алексис Ципрас Новият министър председател на Гърция постави клетва  Спецакция в Севлиево, жандармерия блокира града, трима задържани Спецакция в Севлиево, жандармерия блокира града, трима...  Екатерина Захариева Захариева пред ПСЮИЕ: Ще споделим опита си в промените  <p>Филм&nbsp;на Галя Щърбева с интернационална награда</p> Филм на Галя Щърбева с интернационална премия  Малките герои на ParaKids практикуват водни спортове Малките герои на ParaKids практикуват водни спортове  <p>Полезно: по какъв начин да се погрижим за кожата си <strong>след плаж</strong></p> Полезно: по какъв начин да се погрижим за кожата си след плаж  Боби Михайлов Защо притежатели на футболни клубове се срещнаха с...  <p>Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа</p> Иран с нуклеарна опасност и ултиматум към Европа  Кола се вряза в магазин, притежателят твърди, че е открадната Кола се вряза в магазин, притежателят твърди, че е...  Камерън Бойс Звездите скърбят за Камерън Бойс, който умря едвам на... Всичко от през днешния ден Виц на деня Американец, французин и българин приказват за метода си при събаряне на гаджета: - Аз - споделил французинът - кoгато заведа Жанет на ресторант и поръчам… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Момчето, което прави българската бира известна в Европа  Уникални ретро фотоси на Слънчев бряг преди близо 50 години  Заведение изникна до вълните в Ахтопол Заведение изникна до вълните в Ахтопол  Сами ли сме във Вселената? Милиарди планети с условия за живот Милиарди планети с условия за живот  Двойка се венча пред хиляди непознати - Северняшка женитба в наши дни  Вековната билка с чудно деяние Водещи вести  Спецакция в Севлиево, жандармерия блокира града, трима задържани Спецакция в Севлиево, жандармерия блокира града, трима задържани  <p>Шофьорските курсове нарастват рязко</p> Шофьорските курсове нарастват внезапно  <p>Български младеж е задържан за обезчестяване в Германия</p> Български младеж е задържан за обезчестяване в Германия  Боби Михайлов Защо притежатели на футболни клубове се срещнаха с Борисов  <p>Автобус, камион и микробус се удариха, има загинал</p> Автобус, камион и микробус се удариха, има умрял  Ел Макферсън В супер форма на 55! Жената тяло Ел Макферсън  Жоао Жилберто Жоао или бащата на " Момичето от Ипанема "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР