Свръхсилни улични наркотици, по-силни от хероина, се свързват с най-малко

...
Свръхсилни улични наркотици, по-силни от хероина, се свързват с най-малко
Коментари Харесай

Би Би Си: Силни улични наркотици са причинили смъртта на поне 54 души на Острова

Свръхсилни улични опиати, по-силни от хероина, се свързват с минимум 54 смъртни случая в Обединеното кралство през последните шест месеца, заяви Би Би Си.
Всички смъртни случаи се свързват със синтетични опиоиди, наречени нитазени, за които специалистите се притесняват, че се създават в лаборатории и по-късно се внасят в Обединеното кралство от Китай.
Общата численост на умрелите евентуално е доста по-голяма, откакто от Националната организация за битка с престъпността споделиха, че още 40 случая чакат по-нататъшно следствие. Британското държавно управление възнамерява да класифицира 15 нови синтетични опиоида като медикаменти от клас А.
Нитазените за първи път влязоха в новините в Обединеното кралство през 2021 година, когато 18-годишен пациент беше лекуван от нефатално предозиране. Експертите споделят, че новите опиати могат да бъдат по-силни както от хероина, по този начин и от фентанила, различен синтетичен опиоид, който е водещ палач в Съединени американски щати, съдействал за 75 000 смъртни случая предходната година.
Агенцията е уверена, че нитазените се създават в противозаконни лаборатории в Китай и постоянно влизат в Обединеното кралство даже с пощенски колета.
В множеството случаи по-късно нитазенът се смесва с хероин от проведени банди, което прави опиатите, продавани на улицата, още по-силни и смъртоносни. Някои специалисти считат, че има директна връзка сред съществуването на нитазени и възбраната за събиране на опиумен мак в Афганистан.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР