Своя вековен юбилей отпразнува на 6 юни в Ямбол писателят

...
Своя вековен юбилей отпразнува на 6 юни в Ямбол писателят
Коментари Харесай

Да твориш на 100 години

Своя древен празник отпразнува на 6 юни в Ямбол писателят повествовател Кръстьо Рибаров. 
Празника създателят посреща с четири книги - второто издание на " Нашенски зевзеци " и трилогията " Спомени за един загубен свят ". Кръстьо Рибаров е роднина на летописеца Захарий Стоянов, член е на Дружеството на ямболските писатели и почетен член на Конфедерацията на българските писатели. 
С приветствени адреси юбилярят бе почетен от президента на Република България Румен Радев, кмета на Община Ямбол Валентин Ревански, кмета на Община " Тунджа " Георги Георгиев, както и от Тенко Тенев - ръководител на Дружеството на писателите в Ямбол, Станислав Марашки - ръководител на Конфедерацията на българските писатели, и Виолета Димитрова от издателство " Вилком ", дало живот на три от книгите на създателя.
Любопитно е, че Кръстьо Рибаров издаде дебютната си книга " Нашенски зевзеци " на 98-годишна възраст в тандем с щерка си Тоня Борисова - публицист, актриса и кино сценарист, и внучката си Сълзица Борисова - художник на корицата.
Сладкодумен, с възприятие за комизъм и самоирония, артистичен и остроумен, юбилярят показа, че нито за момент от своите 100 години няма защо и пред кого да се срами - ни от своя дума, изречена или написана; ни от умисъл или постъпка; ни от своите потомци! 
Тържеството приключи с фрагмент от авторския театър на Тоня Борисова " Пътеки към Душата на България ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР