Своге. Българската полиция е задържала 26 нелегални имигранти, 18 от

...
Своге. Българската полиция е задържала 26 нелегални имигранти, 18 от
Коментари Харесай

Kurdistan 24: Десетки кюрдистански нелегални имигранти са заловени, след като българската полиция е арестувала трафиканти край Своге

Своге. Българската полиция е задържала 26 незаконни имигранти, 18 от които са от кюрдистански район, както и трима контрабандисти в акция покрай град Своге, съгласно локални информации, предава основаният в Ирак кюрдистански ефирен канал Kurdistan 24 .
В изказване, оповестено в сряда, българският министър на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че полицията е направила акция покрай град Своге, откакто е получила информация за планувано превозване на незаконни имигранти от къща в Искърския пролом към западната граница на страната в Сърбия.
Двама български жители и чужденец, дружно с осем мигранти, са били в началото задържани, до момента в който са се опитвали да стигнат границата. Осемте мигранти, открити в бус, настояват че са кюрди от Ирак.
Полицията е претърсила и къща, която е служила като заслон по време на преноса и е намерила 18 други мигранти, пет от тях малолетни, които са чакали да бъдат превозени. Те също са декларирали, че са от кюрдистанския район.
Според формалните данни, българското министерство на вътрешните работи е арестувало 2 989 незаконни имигранти единствено през 2017 година.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР