Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха

...
Своевременното изграждане на система за спешна медицинска помощ по въздуха
Коментари Харесай

На среща при президента: Кога ще заработи системата за спешна помощ по въздух?

Своевременното създаване на система за незабавна здравна помощ по въздуха беше разисквано на работна среща в президентската институция. В срещата участваха министърът на превоза и известията Николай Събев, заместник-министър Владимир Върбанов, генералният шеф на Държавния авиационен оператор генерал-майор Златко Златев и Иван Господинов, шеф на дирекция „ Международни планове и стратегии “ в Министерство на здравеопазването. Проектът за основаването на системата беше направен от президентската институция и включен в Националния проект за възобновяване и резистентност на България.

Тя ще бъде обвързвана с плана на Министерството на здравеопазването за създаване на 10 високотехнологични мозъчно-съдови диагностични центрове в разнообразни райони на страната, тъй че да обгръщат цялото население. Това дава опция за оказване на своевременна лекарска помощ на потърпевши в границите на така наречен златен час.

Държавният глава оцени високо подхванатите дейности от министър Събев и ангажираните с реализацията на плана институции за образование и подготовка на екипите, тъй че системата за здравна помощ по въздуха да проработи незабавно след приемането на техниката.

Обща бе позицията за привличане на допустимо най-широка експертиза в основания координационен щаб за създаване на системата. Обсъдена бе и вероятността системата за незабавна помощ по въздуха да бъде интегрирана в границите на към този момент съществуващата инфраструктура във връзка с локация, навигация, осведомително и информационно обезпечаване, което да усъвършенства средствата по нейната употреба и поддържане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР