Свободна размяна на семена се провежда днес във Варна за

...
Свободна размяна на семена се провежда днес във Варна за
Коментари Харесай

Във Варна разменят еко семена за да запазят старите български сортове

Свободна замяна на семена се организира през днешния ден във Варна за 5-та поредна година, научи Moreto.net. Хората от варненски район, които отглеждат сами храната си, ще имат свободен достъп до семена, които не са генномодифицирани. Всички семена на събитието се раздават/подаряват гратис или се разменят за други, донесени от заинтригуваните. Всички семена са от отгледани в България сортове зеленчуци, билки, плодове, подправки, цветя - множеството са остарели, устойчиви сортове.

Целта на размяната е да се резервира видовото многообразие на хубави български семена и повече хора да могат сами да отглеждат чиста и качествена храна за себе си и фамилиите си. Растенията от такива семена са по-устойчиви и издържливи на климатичните условия и заболяванията по нашите ширини.

Организатор на събитието са " Тревясалата плантация ", благодарение на " Вълшебната градина ", с. Здравец.

От " Тревясалата плантация " са приготвили следните типове семена: домати, краставици, пипер, тиквички, моркови, пащърнак, цвекло, киселец, невен, любеница, тиква, кратуни, подправки и други.

От " Вълшебната градина ", с. Здравец, са приготвили: домати, бяла краставица, тиквички, тикви, камби, люти чушки, пуканки, пащърнак, манголд, разнообразни типове подправки и цветя.

Събитието се организира във Варна Мол, равнище -2. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР