"Свобода за политическите затворници" поискаха близо 20 000 участници в

...
"Свобода за политическите затворници" поискаха близо 20 000 участници в
Коментари Харесай

Свобода за политическите затворници поискаха близо 20 000 на протест в Москва

"Свобода за политическите пандизчии " желаеха близо 20 000 участници в приключилия през днешния ден в Москва протест, съобщи Франс прес.

Митингът бе призован от опозицията, с цел да разкритикува правосъдното гонене на стачкуващи, присъединили се в предизборни митинги това лято в съветската столица.

Полицията заяви за към 20 000 участници в проявата, а самостоятелното съдружие "Бял брояч " осведоми за над 23 000.

Организиран от Либертарианската партия и подсилен от опозиционера Алексей Навални, митингът бе позволен от столичните управляващи. Десетки служители на реда охраняваха стачкуващите, оградени с железни бариери.

"Не съм тук единствено поради себе си, само че и поради тези, които не могат да дойдат или да бъдат дружно с околните си - тези, които са в пандиза или към този момент са получили присъди ", съобщи от трибуната на митинга Любов Собол, съратничка на Навални.

От средата на юли до края на август в Москва съвсем всяка седмица бяха свиквани демонстрации, откакто управляващите отхвърлиха да записват мнозина претенденти на опозицията за септемврийските избори за градска администрация. Редица прокремълски претенденти изгубиха вота, напомня Агенция Франс Прес. Това бе най-силното протестно придвижване, откогато Владимир Путин се завърна в Кремъл през 2012 година.

Повечето манифестации не бяха позволени. По време на деянията, съпроводени с полицейско принуждение, бяха арестувани към 2700 души.

Повечето бързо бяха освободени, само че 15 души прекараха седмици наред в изолатори, а шестима бяха наказани на 2 до 4 години затвор за "насилствени дейности " или нарушавания на разпоредбите за осъществяване на обществени прояви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР