Свищов. Ваучер на стойност 500 лева за закупуване на художествена

...
Свищов. Ваучер на стойност 500 лева за закупуване на художествена
Коментари Харесай

Велико Търново: Ваучер за закупуване на художествена литература връчи кметът на Свищов Генчо Генчев на НЧ „Просвета –1912“ в село Драгомирово

Свищов. Ваучер на стойност 500 лв. за закупуване на художествена литература връчи кметът на Свищов Генчо Генчев на НЧ „ Просвета – 1912 “ в село Драгомирово. Това заяви в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново кметът на селото и ръководител на читалището Марин Крачунов. Той означи, че мотивът за дарението е бил 105-годишнина от основаването на читалището. Честването на годишнината се е провело на 20 октомври в салона на читалището. В наличието на поданици и посетители на селото, членовете на читалищното настоятелство е наградило с плакети и грамоти изявени читалищни дейци, които са съдействали за развиването на читалището и неговата активност. Тържеството е траяло с концерт на шестте самодейни колектива към читалището. На празника са участвали кметът на Община Свищов Генчо Генчев, Любомир Чавдаров – зам.-председател на Общински съвет – Съвет, Любомира Петрова – секретар на Община Свищов, Росен Маринов – шеф Дирекция „ Култура и културно завещание “, Таня Ликова – основен специалист в Дирекция „ Култура и културно завещание “, общински съветници, кметове на кметства, ръководители и секретари на читалища.
Марин Крачунов означи, че читалище „ Просвета “ е основано от въодушевени и родолюбиви младежи през 1912 година. „ През идващите години членовете бързо се усилват и схващат огромното значение на читалището като образован център. Много донори подкрепят материално развиването му. В 105-годишната история на читалището активността е била разнообразна – библиотечна художествена самоинициатива, радиопредаване и кинопрожекции, празнувания и концерти. Различни са били колективите, част от които и в този момент не престават активността си – танцови сформира, хор за школувано пеене, естраден състав, духов оркестър, сценичен състав, група за художествено слово, група за национални песни, Детска певческа група „ Славейче “, група за остарели градски песни, Танцов състав „ Никола Гостинов “ и Детски танцов състав „ Пламъче “, добави Марин Крачунов.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР