Свищов. Превръщането на крепостта Калето в действащ туристически обект е

...
Свищов. Превръщането на крепостта Калето в действащ туристически обект е
Коментари Харесай

Марин Маринов, Исторически музей – Свищов: Общинското ръководство има идея крепостта Калето да се превърне в действащ обект

Свищов. Превръщането на крепостта Калето в настоящ туристически обект е една от задачите на общинското управление в Свищов. Затова и през актуалната година следва възобновяване на изследванията в района, заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Марин Маринов, организатор в историческия музей в града. Дейностите ще бъдат съсредоточени върху зидовете, издигнати през Средновековието. „ Идеята на Общината е посредством археологически разкопки да се изследва изцяло хълмът, с цел да може средновековната, както и останките от по-ранната цитадела да се употребяват, с цел да може Калето да се трансформира в един актуален, посещаван туристически обект “, разясни Маринов. Той посочи, че историята на хълма не е доста позната на необятната общност, като акцентира, че обстоятелствата са известни най-вече на представители на научната общественост, само че макар всички археологически изследвания и исторически хроники приказват за това, че Свищов стартира съществуването си точно оттова.
В екипа, който ще работи в региона през лятото, ще вземат участие представители на Общината и Исторически музей – Свищов.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР