Свищов. По-голям брой кандидат-студенти в ОКС бакалавър от утвърдения прием

...
Свищов. По-голям брой кандидат-студенти в ОКС бакалавър от утвърдения прием
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанската академия в Свищов отчита по-голям брой кандидат-студенти от утвърдения прием по държавна поръчка още преди първото класиране

Свищов. По-голям брой кандидат-студенти в ОКС „ бакалавър ” от одобрения банкет по държавна поръчка за образователната 2018/2019 година са регистрирани в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” още преди първо класиране. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . Традиционно, множеството от искащите да се образоват в свищовското висше учебно заведение аплайват с оценка от държавен зрелостен изпит и с полагане на конкурсен изпит в Стопанска академия. След връчване на дипломите за приключено през 2018 година приблизително обучение, доста се усилват кандидатстващите с оценка от матура. Най-многобройни са кандидат-студентите от областите Плевен, София-град, Велико Търново, Враца и София-област. Сред кандидатствалите досега има и от страни от Европейския съюз.
За академичната 2018/2019 година, приемът на студенти в СА „ Д. А. Ценов ” е по 15 перспективни и пазарноориентирани специалности в ОКС „ бакалавър ”, в посоки „ Икономика ” и „ Администрация и ръководство ” (редовно и задочно) по държавна поръчка и в платена форма на образование. За актуалната кандидатстудентска акция, свищовската академия провежда ежемесечни изпитни сесии всеки месец от януари до септември, в това число. На извършените досега 5 сесии са се явили над 130 души, за изпитите на 30 юни документи са подали повече от 80, а към този момент има авансово записани за сесиите през юли и август. Те вземат решение тест от 60 въпроса, като могат да избират сред дисциплините „ Икономическа география на България ”, „ Икономика ”, „ Математика ” и „ Чужд език ” (английски, немски, съветски език). Освен с матура и конкурсен изпит в Свищов, другите благоприятни условия за кандидатстване са с пренесена оценка от сполучливо положен кандидатстудентски изпит в друго висше учебно заведение или с оценка от национални и интернационалните олимпиади.
Желаещите да се образоват в Стопанска академия, в ОКС „ бакалавър ” могат да аплайват за банкет във всички налични форми на образование и специалности – „ Финанси ”, „ Застраховане и обществено дело ”, „ Счетоводство и надзор ”, „ Стопански и финансов надзор ”, „ Бизнес статистика и разбори ” (само в постоянна форма), „ Маркетинг ”, „ Управление на планове ”, „ Бизнес информатика ”, „ Международни стопански връзки ”, „ Индустриален бизнес и предприемачество ”, „ Аграрна стопанска система ”, „ Икономика на търговията ”, „ Икономика на туризма ”, „ Стопанско ръководство ”, „ Публична администрация ”.
В първо класиране, което ще бъде оповестено на 09.07.2018 година, ще вземат участие кандидатствалите с конкурсен изпит до 30.06.2018 година в това число, а по останалите три варианти (матура, пренесена оценка или сертификат) – подалите документи до 07.07.2018 година
Актуална информация за Кандидатстудентска акция 2018 се разгласява на уеб страницата на Стопанска академия тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР