Свищов. Осем тържествени церемонии се проведоха в Стопанска академия Димитър

...
Свищов. Осем тържествени церемонии се проведоха в Стопанска академия Димитър
Коментари Харесай

Велико Търново: Абсолвентите на Стопанска академия в Свищов от ОКС „бакалавър” – випуск 2017 получиха дипломите си на тържествени церемонии

Свищов. Осем тържествени церемонии се организираха в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” за публично дипломиране на абитуриентите от ОКС „ бакалавър ”, обучавали се в интервала 2013-2017 година по другите специалности към четирите факултета на свищовското висше учебно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов . В тържествена атмосфера в аулата на родната Алма матер, облечени с университетски тоги и шапки, в наличието на своите родители, другари и близки, дипломантите получиха справедливо самопризнание за положения труд през 4-годишния интервал на образование.
Поздравителни слова към дипломантите насочиха по време на церемониите деканите на факултетите – проф. доктор Йордан Василев (факултет „ Финанси ”), проф. доктор Виолета Краева (факултет „ Мениджмънт и маркетинг ”), проф. доктор Любчо Варамезов (факултет „ Производствен и търговски бизнес ” и доцент доктор Росица Колева (факултет „ Стопанска отчетност). Те увериха абитуриентите, че дипломата, която получават от Стопанска академия, е съображение за горделивост и им открива доста благоприятни условия за сполучлива професионална кариера в областта на стопанската система, администрацията и ръководството. С пожелания за смели фантазии и сполучлива реализация, която да трансформира обществото към по-добро, приветствия към дипломантите сервираха също ръководители и представители на катедри. В приветствията бяха изразени и благодарности към родителите на дипломантите за тяхната помощ и поддръжка през годините на следване, както и за засвидетелстваното доверие към Стопанска академия.
Деканите на факултети извършиха ритуала по полагане на Галилеевата клетва, посредством който абитуриентите тържествено дадоха обещание: да пазят името на Стопанска академия; да защитят почтено професионалната си подготовка; да употребяват научните си знания само за положително, за прогрес, за хуманизация на света; да спомагат за издигане на индивида като върховен аршин за всяка научна и обществена дейност; да утвърждават в себе си и в обществото главните правила на човешкия морал; правилни на своя народ, да способстват с труда си за неговото по-добро бъдеще; да бъдат почтени жители на Отечеството си. Стопанска академия е измежду първите висши учебни заведения в България, откликнали на хуманния апел, насочен на протест в чест на Галилео Галилей на 7 януари 1989 година от едноименния площад пред църквата „ Санта Кроче ” във Флоренция. Призивът е да се вкара във всички университети и институти Галилеева клетва, сходна на Хипократовата – да се произнася тържествено заричане за потребление на науката само за битка с болката и страданието, в името на хуманизацията на света. След полагане на клетвата, в чест на абитуриентите прозвуча „ Многая лета ” и бяха връчени дипломите.
В рамките на церемониите, координаторът от Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността – гл. ас. доктор Юлиян Господинов, презентира Алумни асоциацията на Стопанска академия и разясни по какъв начин приключилите студенти могат да продължат да поддържат връзка с родната Алма матер. Кариерният център организира и обичайно анкетно изследване измежду дипломантите, което има за цел да наблюдава професионалната реализация на студентите след довеждане докрай на съответната образователно-квалификационна степен в Стопанска академия.
Тържествените церемонии по дипломиране на випускниците приключиха с ритуалното мятане на университетските барети пред постройката на Ректората и голям брой фотоси на дипломантите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР