Свищов. Община Свищов участва в десетата юбилейна Национална среща на

...
Свищов. Община Свищов участва в десетата юбилейна Национална среща на
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов участва в десетата юбилейна Национална среща на експертите по програми и проекти от общините

Свищов. Община Свищов взе участие в десетата юбилейна Национална среща на специалистите по стратегии и планове от общините, оповестиха от пресцентъра на Общината . Срещата се организира от 7 до 9 ноември в курортен комплекс Боровец и ще събере повече от 250 участници – кметове, общински съветници, заместник-кметове и специалисти. Те ще дискутират по тематиките за ръководството и осъществяването на общинските планове, подкрепени от Европейските структурни и капиталови фондове.
Като кмет на една от водещите общини в реализирането на обществената си стратегия и осъществяване на дейностите по плановете от Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-20202 “, и като представител на Националното съдружие на общините в Комитета за наблюдаване на програмата за съдействие с Румъния, Генчо Генчев бе поканен да управлява първия пленарен панел на тридневния конгрес. Кметът на Свищов изрази удоволствието си да модерира откриващата сесия и приветства с „ Добре пристигнали ” всички посетители, и положителни сътрудници от дирекция „ Централно координационно звено “ към Администрацията на Министерския съвет, както и представителите от Управляващия орган на Програмата за развиване на селските региони от Министерството на земеделието, храните и горите.
Той акцентира, че днешната пленарна сесия е отдадена на бъдещето, на идващия програмен интервал 2021-2027 година, само че се надява, че в границите на тридневния конгрес ще бъдат разисквани доста от откритите въпроси по всяка от оперативните стратегии.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР