Свищов. Магистрите на Стопанска академия Димитър А. Ценов от випуск

...
Свищов. Магистрите на Стопанска академия Димитър А. Ценов от випуск
Коментари Харесай

Велико Търново: Магистрите на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов от випуск 2018 получиха дипломите си на тържествени церемонии

Свищов. Магистрите на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” от випуск 2018 се дипломираха на тържествени церемонии, облечени в университетски тоги и барети. Това оповестиха от образователното заведение . Диплом за образователно-квалификационна степен „ магистър ” получиха приключилите през 2018 година икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в постоянна и отдалечена форми. В рамките на три церемонии бяха връчени дипломите на магистрите от разнообразни магистърски стратегии, водени от катедри към четирите факултета – „ Стопанска отчетност ”, „ Финанси ”, „ Мениджмънт и маркетинг ”, „ Производствен и търговски бизнес ”.
Приветствия към дипломантите, от името на ректора – доцент доктор Иван Марчевски, и на академичното управление, насочиха зам.-ректорът по „ Учебна активност ” – проф. доктор Марияна Божинова, и зам.-ректорът по „ Студентска политика и институционални връзки ” – доцент доктор Николай Нинов. Те подчертаха, че като одобрен водач в отдалечената форма на магистърско образование в България, с богатото си портфолио от магистърски стратегии и настоящи образователни курсове, свищовското висше учебно заведение се стреми да дава отговор най-пълно на потребностите на бизнеса и администрацията. Проф. Божинова напомни, че съгласно рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, Стопанска академия непроменяемо е в челната тройка, в професионално направление „ Икономика ”, по аршин „ Оценка на работодателите ”, измежду 26 висши учебни заведения, които образоват в това направление. Говорейки за опциите, които дипломата за магистър дава на свищовските ученици, тя съобщи: „ Дипломата на Стопанска академия е интернационално приета и има висока стойност, само че аз Ви приканвам да останете в България и тук да търсите своята професионална реализация, тъй като страната ни има потребност от млади, интелигентни и можещи хора като Вас ”. Доц. Нинов напомни, че икономическите специалности са в топ 10 на най-желаните и най-високо платените специалности. Той пожела на дипломантите, посредством своята професионална реализация да потвърдят, че точно Стопанска академия е мястото за придобиване на нужните познания и умения за заемане на най-високите управителни позиции в областта на стопанската система, администрацията и ръководството на фирмено, общинско и държавно равнище.
Дипломантите бяха поздравени още от декани на факултети, ръководители на катедри и на магистърски стратегии. Приветстващите благодариха на родителите и околните на дипломантите за оказваната поддръжка през годините на образование, и на самите магистри, за това, че са избрали точно Стопанска академия. В чест на новите магистри на свищовското висше учебно заведение прозвучаха химна на Р България, студентския химн и „ Многая лета ”.
По време на церемониите, гл. ас. доктор Юлиян Господинов – координатор „ Образователен маркетинг ” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, показа Алумни асоциацията на Стопанска академия. Той разясни, че задачата на тази асоциация е да поддържа „ жива връзка ” сред свищовското висше учебно заведение и неговите към този момент над 150 000 ученици, част от които са учредители и членове на основаните повече от 100 алумни клуба.
По традиция, формалните церемонии за дипломирането на магистрите от випуск 2018 приключиха с обред по мятане на университетските барети пред емблематичната за Свищов постройка на Ректората. Емоциите от тържествения ден дипломанти запечатаха посредством голям брой фотоси с родители, другари и преподаватели в аулата на висшето учебно заведение, пред паметника на Дарителя Димитър Ценов и пред Ректората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР