Свищов. Държавната агенция за закрила на детето отличи Община Свищов

...
Свищов. Държавната агенция за закрила на детето отличи Община Свищов
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов получи почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Свищов. Държавната организация за протекция на детето отличи Община Свищов с почетен знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “. Това се случи на публична гала в София, като категорията, в която Общината бе отличена, е „ Устойчиво развиване “, подкатегория „ Общини “, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Наградата се присъжда за първа година и е самопризнание за развиването и одобряването на правата на децата и обезпечаване на условия за пълноценното им развиване. Седемчленната комисия, образувана със Заповед на Председателя на ДАЗД-София – лекар Елеонора Лилова, оцени високото качество и стабилно развиване на Дневния център за деца с увреждания в Свищов, като общинска, делегирана от страната активност. Званието е присъдено за основаната функционална и лечебна обществена услуга за деца с увреждания, прилагаща одобрени европейски практики в особено готова среда. Оценен е високият професионализъм на екипа от експерти и поддръжката от страна на общинското управление за действително изпълнени политики в посока гарантиране правата на децата със специфични потребности на локално равнище.
На церемонията участваха министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, зам.-министъра Зорница Русинова, зам.-министъра на образованието и науката Деница Сачева, представителя на УНЦЕФ за България доктор Джейн Муита, изпълнителния шеф на НСОРБ Силвия Георгиева, представители на министерства, ведомства и институции.
Лично лекар Елеонора Лилова поздрави госпожа Анелия Димитрова – зам.-кмет на Община Свищов, за развиването на Дневния център за деца с увреждания в гр. Свищов, справедливо отличен в самодейността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР