Свински джолан с картофи, който ще се услади на всички

...
Свински джолан с картофи, който ще се услади на всички
Коментари Харесай

Варен свински джолан с картофи

Свински джолан с картофи, който ще се услади на всички фенове на месцето

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 бр. джолан
● черен пипер - 10 зърна
● дафинов лист - 3 бр.
● бахар - 3 зърна
● шарена сол
● къри
● сол
● масло
● балсамов оцет

за гарнитурата


● картофи - 1.2 кг пресни
● копър - 1 връзка
● магданоз - 1 връзка
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● чесън - 1 връзка, зелен
● зелен лук - 1 връзка
● масло - 1 пакетче, краве
● лимонен сок - от 2 лимона
● сол

Начин на подготвяне

Почистеният джолан се измива и се слага в тенджера. Покрива се с вода и при него се прибавят дафиновият лист, бахарът, черният пипер и малко сол. Налива се и малко лой.

Месото се вари сред 120 и 150 минути, според от неговата величина, като до момента в който се готви, водата се отпенва. Свареният джолан се вади от водата и се оставя да се отцеди от нея, след което се обезкостява. Полученият бульон се прецежда и се резервира за последващо готвене.

Месото се накъсва и се поръсва с малко оцет, шарена сол и къри. Оставя се да се охлажда. Още до момента в който го чакате да се свари обаче, можете да приготвите гарнитурата. Пресните картофи се измиват добре и в случай че са дребни, се резервират цели.

В дълбока тенджера се загрява маслото и картофчетата се пускат вътре, задушават се леко на муден огън и се поливат с прясното мляко.

Поръсват се с лимоновия сок, сол и маслото. Бъркат се, с цел да не залепнат и се държат на огъня, до момента в който омекнат. Накрая към тях се прибавят всички скълцани зелении. Може да ги извършите на пюре.

Яденето продължава да се готви още 3-4 минути. Картофите се отстраняват от огъня и се сервират като гарнитура към варения джолан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР