Свилен Ноев е на музикалната сцена близо 30 години. Познаваме

...
Свилен Ноев е на музикалната сцена близо 30 години. Познаваме
Коментари Харесай

Свилен Ноев призовава всички великани

Свилен Ноев е на музикалната сцена близо 30 години. Познаваме го като лицето и на група Остава. Сега е време да го припознаем и като притежател на положителното, тъй като негова ария въодушеви една огромна и нужна благотворителна акция – тази на SOS Детски селища.

Инициативата " Стани Великан "  има две съществени цели. Първо, да насочи вниманието на обществеността върху една доста тревожна статистика – всяка година над 2 000 деца в България биват изоставени от родителите си , множеството от които още в родилния дом.

Тревожен е и фактът, че това е устойчива наклонност през последните 10 години. Особено трагично е ситуацията на тези фамилии в изискванията на сегашната зараза с  и зараждащата се икономическа рецесия, при която уязвимите обществени групи стават още по-уязвими.

Втората цел на акцията е да притегли SOS Приятели  – дарители в поддръжка на , които вече са лишени от родителска грижа или са в риск да я изгубят. 

Лице на акцията е Свилен Ноев, като любопитното е, че първо е основана песента и тя става ентусиазъм за акцията, а не противоположното. В изявление за бТВ музикантът споделя по какъв начин е подарил песента на SOS Детски селища. 

" Като направих парчето " Великан ", си споделих, че то 100% може да стане за някоя идея. Изпратих им демото, те си направиха акцията " Стани исполин ".

При все, че песента е авторска, а не е част от репертоара на групата, в записа вземат участие и музикантите от Остава. Те също застават зад идеята и поддържат Свилен в апела да обърнем внимание на тези фамилии, които оказват помощ на деца в риск и да помогнем - " кой колкото може ".



Всеки може да се включи, като се абонира за месечни дарения през уеб страницата на SOS Детски селища в секцията  или чрез  SMS с текст 10 (или друга сума) на номер 1287 . По този метод се записва месечно подаяние на стойност 10 лв..

" Много ми е мъчително. Аз имам дете... Не мога да си показва това дете, в случай че няма мен или Невена, какво ще стане ", разяснява изпълнителят и издава, че фрагментите от клипа са подбрани точно от неговата любима Невена. 

Снимаха мен и моя син, тъй като от SOS желаеха да снимат " момчето от ". Той към този момент е пораснал.

Получава се по този начин, че новата ария дава вяра освен на децата от SOS селищата, само че и на самите музиканти: " Въпреки че нямаме концерти, имаме смисъл сега. "

Пандемията не е спряла активността им, единствено контактите с публиката. Свилен Ноев издаде, че пишат нови части и ги записват. Вече четири песни са изцяло подготвени, като сега работят по още две, с които да влязат в студио.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР