Свикнали сме да приемаме ябълките за даденост, тъй като това

...
Свикнали сме да приемаме ябълките за даденост, тъй като това
Коментари Харесай

Как да накараме плодовете в купата да узреят с помощта на една ябълка

Свикнали сме да одобряваме ябълките за даденост, защото това е един от най-разпространените плодове по нашите географски ширини. Едва ли в миналото би ни омръзнало да ги похапваме, тъй като те са извънредно вкусни и потребни.

По магазините се продават най-различни сортове, измежду които имаме опция да избираме. Палитрата от цветове е също толкоз богата. Добрата вест е, че този плод можем да го похапваме през цялата година.
 Как да разпознаваме качествените плодове? Как да разпознаваме качествените плодове?
През пролетта и при започване на лятото в магазините и пазарите се появяват доста пресни зеленчуци и плодове, които оказват помощ за справяне съ...

Ще ви разкажем нещо извънредно любопитно за ябълките, обвързвано с тяхната дарба да подкрепят зреенето и съхранението на останалите хранителни артикули.

Преди това обаче дано разгледаме обичаната на всички ябълка под лупа и да разберем за какво в действителност е толкоз специфична в природата.

В наличието на ябълките се откриват минимални количества мазнини и протеини. Те ни дават сила, с помощта на въглехидратите. Плодът е чудесна закуска сред храненията.

Знаете ли, че ябълките наложително би трябвало да се съхраняват на изсъхнало и хладно място. Ако ги оставите в контейнера на вашия ледник, то те ще са годни за консумация близо два месеца. Изумително е, нали?!
 Най-полезните плодове, които да хапвате през лятото Най-полезните плодове, които да хапвате през лятото
Редовната консумация на плодове доставя на организма скъпи витамини и минерали, потребна сила, антиоксиданти, фибри. Плодовете могат...

Когато ябълките узряват, те отделят газ, който е изцяло безопасен за човек. Няма защо да се тревожите. Става въпрос за етилена, който е натурален растителен хормон. Ако съхранявате ябълките с още други плодове на едно място, бъдете сигурни, че те ще узреят доста по-бързо.

Разбира се, би трябвало постоянно да ги наглеждате, тъй като това значи, че щом плодовете зреят по-бързо, то и ще се скапват по-бързо.

Надяваме се, че сме ви били потребни и от тук нататък ще знаете по какъв начин вярно да съхранявате ябълките и по какъв начин да подпомогнете процеса на зреене на останалите обичани плодове във вашия ледник. Просто прибавете една ябълка към тях и си решавате казуса. Много скоро прасковите, кайсиите и всички останали плодове, които предпочитате да похапвате, ще са годни за консумация!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР