Свикнали сме да приемаме големия избор за нещо изначално добро

...
Свикнали сме да приемаме големия избор за нещо изначално добро
Коментари Харесай

Неврози на изобилието

Свикнали сме да одобряваме огромния избор за нещо изначално положително и привлекателно. Има, обаче, редица обстановки, в които разнообразието в действителност единствено ни обърква и даже ни кара да считаме, че сме сбъркали предпочитайки една от многото благоприятни условия.

„ Неврозата на изобилието “, съгласно сполучливия израз на доктор Ирина Лазарова, е безобидно събитие, когато става въпрос за покупка на кетчуп или тениска. В днешно време обаче ред аспекти от живота се подчиняват на същата потребителска логичност. Например връзките. Чрез платформите за запознанства, избираме измежду безчет благоприятни условия и не смеем да се обвържем с някого прочувствено, тъй като се питаме дали в това време, не пропущаме по-добра опция.

Напрежението, че изборът може да е неверен, от време на време сковава, търсенето на безусловно годен избор сковава решението. Истината е, че няма по какъв начин да създадем дълготрайна прогноза, нито има кой да я направи вместо нас. В живота няма безусловно верни избори, тъй че в случай че в сегашния момент едно решение наподобява положително, няма причина да не бъде взето.

Как и по кое време е добре да се избира с разсъдъка и по кое време да се вслушваме в страстите – споделя доктор Лазарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР