Свидетелски показания за местоположението на детето по време на убийството

...
Свидетелски показания за местоположението на детето по време на убийството
Коментари Харесай

Прокурор: Няма как детето да е убило мъжа във Виноградец

Свидетелски показания за местоположението на детето по време на убийството във Виноградец изключват опцията то да е произвело съдбовния изстрел.

Това стана ясно в Окръжния съд в Пазарджик, където прокуратурата апелира домашния арест на обвинявания по случая Лазар Влайков. Миналата седмица Районният съд му наложи по-леката мярка за неотклонение, макар настояването на прокуратурата той да остане зад решетките.

И през днешния ден, макар новите обстоятелства, изнесени от прокурора, съдът остави Влайков под домакински арест с претекста, че е не е осъждан, няма заплаха да се укрие и да извърши друго закононарушение.

Засега към този момент някогашният ръководител на Общинския съвет в Септември е упрекнат единствено за това, че не е взел нужните ограничения за сигурност и от това е последвало причиняване на гибелта на 47-годишния ресторантьор Наско Тонкев.

От съдебно-медицинската експертиза излиза наяве, че раневият канал, през който е проникнал патронът, е от ляво надясно и изпод нагоре. Според окръжния прокурор Васил Малинов има очевидец, който твърди, че 6-годишният Юри е стоял отдясно на Тонкев, тъй че няма по какъв начин той да го е умъртвил, заяви "24 часа ".

Държавният обвинител посочи, че е подготвена физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици. Тя демонстрира, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има идентични по химически състав барутни частици, до момента в който по тези на Тонкев - напълно други. Затова може да се направи умозаключение, че бойният револвер "Глок " е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

На предишното правосъдно съвещание прокурорът към този момент съобщи, че момченцето е разказало, че е стреляло, като оръжието му било обещано от мъж с кожено яке - а само към този момент някогашният ръководител на общинския съвет в Септември бил с такова.

От новата информация по случая излиза, че дребният Юри е стрелял, дружно с няколко от възрастните посетители на рождения му ден (на мястото бяха открити 126 гилзи), само че не той е умъртвил Тонкев.

Близките му, които и през днешния ден пристигнаха в правосъдната зала, желаят Лазар Влайков да бъде наказан и да влезе в пандиза.

Пред съда самият той съобщи единствено, че желае да бъде непокътната сегашната му мярка за неотклонение "домашен арест ", а след решението отхвърли коментар пред медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР