Свидетели сме на поредната световна криза, която сварва европейските институции

...
Свидетели сме на поредната световна криза, която сварва европейските институции
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Евроинституциите имат изключително неадекватна реакция за справяне с пандемията



" Свидетели сме на следващата международна рецесия, която сварва европейските институции неподготвени и тичащи след събитията ", сподели за БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи. Коментарът му е във връзка с .

Себастиан Курц заяви, че е постигнал единодушие с ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет за поправяне на неравното по думите му систематизиране на имунизациите в границите на Евросъюза.

" Виждаме, че и сега европейските институции имат извънредно несъответстваща реакция за справяне с пандемията от ковид . Европейският съюз, европейските страни от една територия, която беше защитена първоначално от големия взрив на пандемията, стана мястото за най-силно разпространяване на тази болест. Това е напълно въз основа на това, че европейските институции проспаха развиването на имунизациите и договарянията, които бяха осъществени на международно равнище ".

Според него договарянията на Европейската комисия с огромните производители на ваксини буксуват:

" Има подозрения за прикрити сделки, има подозрения за страни членки, които водят паралелни договаряния с производителите за доставки на ваксини . Този безпорядък, който се основава,  по никакъв метод не оказва помощ на европейското единство и за опцията да се употребява европейската мощност от 550-милионното население за договаряния с огромните производители ", добави Керемедчиев.

И акцентира, че европейските институции " бягат след събитията ".

" Всяка страна се избавя поединично, хаосът е необикновен. Този апел на страните, които се събраха във Виена е финален вик за помощ ".

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР