Свидетели сме на най-лошата употреба на медицински проблем за политически

...
Свидетели сме на най-лошата употреба на медицински проблем за политически
Коментари Харесай

Доц. Хр. Хинков: Свидетели сме на най-лошата употреба на медицински проблем за политически цели



" Свидетели сме на най-лошата приложимост на медицински проблем за политически цели.  В българския подтекст е още по-страшно, тъй като става дума за гибел на доста хора.  Нашите данни за смъртността са ужасяващи ". 

Това сподели пред БНР доцент Христо Хинков, началник на Националния център по публично здраве и разбори.



Състоянието на здравната система, здравословното положение на българите и безредното ръководство на епидемията са трите аргументи , които съгласно доцент Хинков довели до високата смъртност в страната при епидемията от Covid-19.

Той акцентира, че проблемите в здравната система са натрупвани с десетилетия:

" Натрупани са неточности, които водят до това тя е неефективна. Изглежда една от аргументите за високата смъртност е и това, че ние нямаме доста ясна визия по какъв начин да лекуваме болните с Covid-19. Няма доста ясни протоколи, ние се учим в придвижване. лекарите са оставени сами на себе си, всяка болница да взема решение по какъв начин да се оправя с тази обстановка.... Медицинският личен състав понижава, застарява, което още повече задълбочава казуса ".

Според него прекъсването на планови интервенции и банкет в болница е също огромен проблем.

" След въвеждането на зеления документ имаше позитивен резултат, защото се усилиха хората, искащи да се имунизират.  Т.е. сътвори се едно чисто административно насилване да се получи тази ваксина.  От друга страна обаче се породиха практиките за подправяне на документите ",  сподели ръководителят на Националния център, който направи разбор на резултата от документа и финансовите тласъци за имунизация против Covid-19.

Той акцентира, че  условието за Covid документ е европейска процедура :

" Друг е въпросът по какъв начин България ще вземе решение за себе си, съобразявайки всички особености на българския темперамент ".

По думите му  финансовият тласък от 75 лв. за имунизация на пенсионерите е довел до увеличение на възрастните хора на опашките пред имунизационните пунктове , само че няма съответни данни за броя на поставените ваксини:

" Тази мярка може да има двузначен резултат.  Ако се дават едни пари за здраве, за имунизиране, това може да породи подозрение, че става дума за чисто здравна грижа, а не става въпрос за нещо друго, което към този момент влиза в тайните теории. Като цяло обаче е положително ".

Интервюто на Даниела Големинова с доцент Христо Хинков в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР