Свидетели сме на един стар сценарий за пиеса от 90-те

...
Свидетели сме на един стар сценарий за пиеса от 90-те
Коментари Харесай

Кабинет 2023: Сценарий за пиеса от 90-те със същите актьори, но различен реквизит

Свидетели сме на един остарял сюжет за пиеса от 90-те години на предишния век. Актьорите са си същите, промяна има единствено на декорите. И макар, че партийните лица се сменят, историята се повтаря и през днешния ден виждаме по малкия екран хора, за които, в случай че не е изписано, че са министри, никой няма да разбере кои и от къде са “. Така разяснява новият кабинет, доктор Зияд Ел Масри в седмичната си графа „ Гражданско общество “.

Според него е време министрите в новия кабинет не просто да се избират на правилото на делба тук-там сред политическите сили, а изборът им да бъде стимулиран. „ Нека бъдат показани на жителите – кои са, какво са създали, от къде идват и каква подготвеност имат да създадат действителни дейности за възстановяване на поверените им ведомства и в интерес на хората. А това, което виждам са едни непознати хора и липса на ясна и точна стратегия за работа “, сподели още той.

България няма потребност от партии, а от мъже държавници,

безапелационен е доктор Ел Масри. И напомни, че остаряла традиция в родната политика всеки афектиран да си прави нова партия, само че без нова визия, само че постоянно с мотото, че пази родината. „ Гледахме по какъв начин основния прокурор скъса оставката си, а след това разгласи че си прави партия. Този модел е остарял видяхме го преди този момент при Цветан Цветанов, само че той, в действителност е прочут от последните 30 години. Гледахме го още със Съюз на демократичните сили, която след 99-та година се пръсна в разнообразни обединения, до момента в който едно главно ядро не се обособи в ГЕРБ, а от там не се сляха. Виждаме накъде върви и „ Продължаваме Промяната “. Сега няма месец в Министерски съвет и към този момент най-важното е постовете, тъй като всички познати герои се готвят за основния локален избор и той е по-голям от живота на хората и бъдещето на България. Но с изключение на да гледаме тази демонстрация на национализъм, същинска смяна по този начин и не видяхме. Според мен, хората от дълго време са изтощени да се занимават с драмата и комедията на политическия ни хайлайф, а и почтено казано нямат време за това, тъй като са заети да се борят за хляба си. Търпението мина в равнодушие “, сподели още той.

Д-р Ел Масри продължава да задава въпросът, каква стратегия на ръководство могат да чакат българите. „ Редно да е знаем по какъв механизъм ще се вземат решение главните стопански въпроси, какви промени ще има в обществената сфера, какво ще се случва в опазването на здравето, образованието и туризма, които от много време стоят на „ изкуствено дишане “ и реклама. Не имам вяра да получа отговор, в случай че за повече от 30 години тези въпроси висят във въздуха и постоянно има по-важни тематики от тях. Но съм уверен, че е време българите да кажат не на политиците и да повдигнат хората, които познават по места. Тези, които няма да се претопят в някоя партия “, сподели още той.

Цялата тематика, чуйте от доктор Зияд Ел Масри в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР