Свидетел на терористичното нападение с нож в Париж тази нощ

...
Свидетел на терористичното нападение с нож в Париж тази нощ
Коментари Харесай

Претръпналите от тероризъм парижани проявиха изумителна храброст и отърваха столицата от нова кървава баня

Свидетел на терористичното нахлуване с нож в Париж тази нощ описа пред „ Индипендънт “ шокиращи детайлности за това по какъв начин мъжът, който рани няколко души, се опитал да се барикадира в ресторант, само че храбростта на посетителите го спряла.

Жената, чието първо име е Фиона, споделя, че нападателят крещял „ Аллах Акбар “ се опитал да влезе в ресторанта „ Кинтаро “, където се намирала тя.

Викът „ Аллах Акбар “ още веднъж отекнал в Париж, Макрон със мощни думи за „ кръвта на Франция “

„ Първо си помислихме, че двама души се бият. Хората, които се редяха на опашка извън влязоха вътре с викове и всичко се паникьосаха и налягаха по пода “, изясни тя.

Мъжът с ножа се върнал по-късно и крещял „ Аллах Акбар “. „ Някои от хората, в това число и моя другар, блокираха вратата при положение, че той се опита да влезе. Когато избягахме, полицията към момента търсеше мъжа, а една жена лежеше на пода. От врата ѝ течеше кръв “, добавя Фиона, която не желае фамилното ѝ име да бъде съобщавано.

Междувременно в интернет се появи видео от мястото на случая, на което се вижда по какъв начин изплашени хора бягат по парижките улици, с цел да се спасят от агресора. На земята се вижда тяло, за което се оповестява, че е на ранен мъж. Както БЛИЦ заяви, терористът беше погубен от полицията.



Случката се разигра в регион, желан от туристите. Атаката стана покрай Парижката опера, в сърцето на френската столица. Кварталът е прочут туристически регион с доста заведения за хранене, питейни заведения и театри, който в събота вечер е извънредно многолюден.

Мъж, живеещ на улица „ Сен Августин “ сподели, че е видял „ тяло и мъж, чийто ръце били покрити с кръв “. Регионалният секретар на полицията изясни, че първите пристигнали на мястото чиновници на реда били застрашени от „ мъж с брада “.

Полицай употребявал първо електрошок, с цел да го спре, след което различен го прострелял.

Франция неведнъж стана жертва на терористични офанзиви през последните години. Най-кървавата от тях беше през ноември 2015 година, когато в Париж бяха убити 130 души, 90 от които в зала „ Батаклан “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР