Световното по футбол наближава. До началото му остават броени часове.

...
Световното по футбол наближава. До началото му остават броени часове.
Коментари Харесай

10-те най-скъпи отбора на Мондиал 2014

Световното по футбол наближава. До началото му остават броени часове. Откриването на шампионата е на 12 юни 2014 година на стадион „ Маракана “ в Рио де Жанейро, а решението за семейството на Бразилия бе оповестено от ФИФА още на 30 октомври 2007 година Двадесетото международно състезание по футбол ще започва в четвъртък с мач сред домакините и Хърватия.

Относно прогнозирането на новият международен първенец, профилираната компания за спортна статистика ‘Опта Спортс’ показва Бразилия като най-вероятен подобен с 23,5% късмет за триумф. На база данни от минали шампионати другите любимци са Германия (16.30%), Испания (13.8%) и Аржентина (9.2%).

Наскоро бразилският стопански вестник „ Валор “ благодарение на спортната аналитична компания „ Плури Консултория “ оповести ранглиста на тимовете съгласно тяхната стойност. Общата сума на тимовете, които ще се състезават на Мондиал 2014 е 8,4 милиарда $. Ето и 10-те най-скъпи национални тима.

1. Испания

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Най-скъпият тим на мондиала е актуалният международен първенец. Испанските национали са оценени на 486,9 млн. евро. С най-висока цена измежду тях пък са полузащитникът на Манчестър Юнайтед – Хуан Мата; Андреас Иниеста, Серджио Бускетс и Сес Фабрегас ритащи за футболен клуб Барселона. Испания е в група B дружно с тимовете на Холандия, Чили и Австралия.

2. Аржентина

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Вторият най-скъп народен тим, който ще играе на Мондиал 2014 е този на Аржентина. Неговите играчи костват 474,1 млн. евро. Сред тях е и най-скъпият състезател на шампионата – футболистът на Барселона Лионел Меси, който съгласно изданието коства 138,1 млн. евро. Сред по-добре оценените в тима на гаучосите са и Серхио Агуеро (Манчестър Сити), Гонсало Игуаин (Наполи) и Анхел ди Мария (Реал Мадрид). Аржентина е в група F дружно с тимовете на Босна и Херцеговина, Иран и Нигерия.

3. Бразилия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Домакините са трети със сумата от 470,2 млн. евро, като най-скъпият измежду тях пък е футболистът на Барса Неймар, оценен на 67,4 млн. евро. Наскоро двукратният международен първенец Кафу предсказа, че на финала на Мондиала ще се изправят отборите на Бразилия и Германия. Бразилия е в група А дружно с тимовете на Камерун, Мексико и Хърватия.

4. Германия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Германските национали са оценени на 445 млн. евро, като най-скъпият измежду тях е играчът на Байерн Мюнхен – Марио Гьотце (59,7 млн. евро). Доста покрай него като цена е и Месут Йозил от Арсенал. Германия започва шампионата в група G дружно със съставите на Португалия, Гана и Съединени американски щати.

5. Франция

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Френските национали са оценени на 398,6 млн. евро, като най-скъпият измежду тях е играчът на Байерн Мюнхен – Франк Рибери (38,8 млн. евро). Франция започва шампионата в група Е дружно с тимовете на Швейцария, Еквадор и Хондурас.

6. Англия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Английските национали са оценени на 354,2 млн. евро, а най-скъпи измежду тях са Уейн Руни, Даниел Стъридж, Джеймс Милнър, Люк Шоу, Стивън Джерард. Англия започва шампионата в група D дружно със съставите на Уругвай, Коста Рика и Италия.

7. Белгия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Белгийските национали са оценени на 336,1 млн. евро. Отборът нарастна много през последните години, а измежду най-оценените му представители са Еден Азар от Челси, Венсан Компани от Манчестър Сити и Ромел Лукаку от Евертън. Последната подготовка на отбора, преди отпътуването им за международните финали, бе посетена от белгийският крал Филип и фамилията му. На Мондиал 2014 Белгия ще се състезава в група H, дружно с тимовете на Алжир, Русия и Южна Корея.

8. Италия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Италианските национали са оценени на 321,6 млн. евро, а най-скъпият измежду тях е играчът на Ювентус  Клаудио Маркизио (29 млн. евро). Четирикратните международни първенци са още веднъж измежду любимците на международните финали. Те започват присъединяване си на Мондиала против Англия, на 15 юни.

9. Португалия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Португалските национали са оценени на 287 млн. евро, а най-скъпият състезател несъмнено е последният притежател на Златната топа. Пазарната стойност на Кристиано Роналдо сега надвишава 100 млн. евро. Португалия започва шампионата в група G дружно със съставите на Германия, Гана и Съединени американски щати.

10. Колумбия

 10-те най-скъпи тима на Мондиал 2014 Колумбия не се е класирала на международно състезание от 16 години. Колумбийските национали са оценени на 223,4 млн. евро, а най-скъпите им играчи са футболистите на Монако Радамел Фалкао и Джеймс Родригес. Колумбия е в група С с тимовете на Гърция, Кот д’Ивоар и Япония.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР