Световното първенство ще бъде изключително тежко. Това заяви старши треньорът

...
Световното първенство ще бъде изключително тежко. Това заяви старши треньорът
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Световното първенство ще бъде изключително тежко

Световното състезание ще бъде извънредно тежко. Това съобщи старши треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитрова на конференция в Пресклуб България, съобщи кореспондент на БГНЕС. Димитрова бе наградена за Треньор на месец май, а родният отбор в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова получи наградата за Отбор на миналия месец. На Европейското състезание в Баку девойките завоюваха купата в многобоя, както и среброто на пет обръча.


„ Първо, желая да благодаря за премиите, мисля, че девойките от ден на ден демонстрират, че заслужават тези награди. Предстоят ни две Световни купи и Световно състезание през август, започнахме подготовка. Да, ще има промени в съчетанията за Световното, за повишение на компликацията и атрактивността. И в двете съчетания има промени. Сега имаме първо Чалъндж Къп в Клуж, по-късно Световна купа в Милано, двуседмичен лагер в Спортпалас и тръгване за Световното в края на август. Има някои механически промени, които биха повишили артистичността “, стартира тя.

Старши треньорът на ансамбъла съобщи, че голямата цел остава олимпийско злато – следващата година е лятната Олимпиада в Париж. „ Това е безусловно естествена част от нашата работа и подготовка, постоянно съм цялостна с хрумвания. Момичетата с подготвеност одобряват тези неща. Имаме голямото предпочитание девойките да бъдат и олимпийски шампионки. Това съревнование, както и всички останали, са стъпки към Олимпийските игри. Не е основното да реализирам върхове, само че за мен откровено е предизвикателство не с един тим, а с разнообразни да успеем да ги подготвим за от ден на ден и повече трофеи. Лично аз не пъдя някакви цели. Сега съм като пружина, моите усеща и положения не съставляват никакъв интерес, значимо е девойките да съумеят. Много одобрявам работата на Жозе Моуриньо, почитател съм му, не се усещам по никакъв метод „ Специална “ “, разкри още наставникът на девойките.

Димитрова показа, че ансамбълът го чака тежко Световно състезание във Валенсия сред 23-27 август. „ Световното състезание ще бъде извънредно тежко, защото се организира във Валенсия – испанките станаха трети в света, те ще имат поддръжка от трибуните си. Следим развиването на останалите страни. Очаквам едно извънредно тежко състезание както за нас, по този начин и за всички останали. Страните без обезпечени квоти ще се хвърлят доста крепко. Работим върху куп неща, с цел да подсигурим девойките. Абсолютно конкурентни сме на всички тимове. Дай Боже да са здрави, да работят рационално и да съумеят “, приключи тя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР