Световното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17

...
Световното първенство по вдигане на тежести за кадети до 17
Коментари Харесай

Мартин Станев пети на дебюта си на Световно първенство за кадети

Световното състезание по повдигане на тежести за кадети до 17 години се организира в Мексико

Възпитаникът на Спортно учебно заведение „ Майор Атанас Узунов “ и Тежкоатлетически състезателен клуб– Русе с треньори Кръстина и Радослав Атанасови дебютира на сходен конгрес в категория до 49 кг на шампионата, което стартира в Мексико на 11 юни.

Мартин записа единствено един сполучлив опит на 73 кг в първото придвижване – изхвърляне, което му донесе четвърто място в придвижването. Във второто придвижване – изтласкване, Мартин стартира с сполучлив опит на 82 кг. Последва втори опит на 86 кг и на 91 кг които също бяха сполучливи. Така в последна сметка русенецът записа общ дуел от 164 кг, които му отредиха петото място в крайното класиране.

Другият играч на ТСК – Русе на международното, Джан Зарков излезе на спортния подиум в група В на категория до 55 кг във втория спортен ден. Той реши да стартира първото придвижване изхвърляне от 83 кг, които обаче не съумя да преодолее и по този начин отпадна от класиране в дуела. Все отново във второто придвижване изтласкване Джан се събра и записа два сполучливи опита на 105 и 107 кг, оповестява.

По време на шампионата компактно до Мартин и Джан беше един от техните персонални треньори Кръстина Атанасова. Голяма помощ при пребиваването на групата в Мексико е оказал треньорът на Чили - Георги Панчев.

Двете момчета би трябвало да се върнат в България в околните дни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР