Световното първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени стартира

...
Световното първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени стартира
Коментари Харесай

Фейгин за втори път в Сайтама, Александър Златков дебютира на световно по фигурно пързаляне при мъжете

Световното състезание по фигурно пързаляне за мъже и дами започва в сряда в японския град Сайтама, а България е показана от Александра Фейгин и Александър Златков.

Фейгин към този момент направи две тренировки на японски лед, а особено за фейсбук страницата на БФ Кънки треньорът й Андрей Лутай разгласи, че и двете са минали " добре и по проект ". Тя обаче не е съумяла да се прибере за отмора сред двете занимания, тъй като пътят от залата до хотела лишава сред 45 и над 100 минути според от трафика. Екипът към този момент се приспособява по локалното време, което е със седем часа по-напред от българското. Ситуацията не е нова за фигуристката и за нейния треньор, които през 2019 година към този момент бяха в Сайтама. Тогава Фейгин дебютира на Световно състезание при дамите и зае 17-о място в крайното класиране.

За Александър Златков и треньорката му Даниела Величкова, които дойдоха тази заран българско време в Япония, следва дебют на съревнование от толкоз висок сан. В последните сезони Златков имаше разнообразни проблеми, изключително с кънките, и взе участие на малко шампионати. Пред българска аудитория той се показа в сериозна конкуренция на Световното юношеско състезание в София през 2018-а. За да взе участие в Сайтама при мъжете, той съумя да покрие нужния механически най-малко на шампионата от сериите " Чалънджър " в Загреб през декември 2022 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР