Световноизвестното ни сопрано Соня Йончева ще събере елита на музикалната

...
Световноизвестното ни сопрано Соня Йончева ще събере елита на музикалната
Коментари Харесай

Соня Йончева води световни звезди през октомври в София

Световноизвестното ни сопрано Соня Йончева ще събере елита на музикалната сцена и ще докара куп международни звезди в София за специфичен сезон, наименуван Съкровени гласове. Това ще се случи в границите на 8 месеца - от октомври до месец май 2024 година, нейната продуцентска компания SY11 ще показва у нас някои от най-актуалните имена на международната оперна сцена с рецитали и тематични стратегии, включващи значими композитори и творби. В първия сезон Съкровени гласове са включени 7 рецитала.

Откриващата церемония на 27 октомври в зала България ще бъде отдадена на тангото. Световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот ще дойде за първи път в София по покана на Йончева, с цел да показа една от най-популярните си стратегии, с която обикаля света. Тя е въодушевена от тангото, което се ражда в Уругвай, преди да бъде пренесено в Аржентина. Шрот се счита за един от най-хубавите интерпретатори на танго през днешния ден в света.

Соня ще показа на 2 декември своя нашумял рецитал, носещ името на предходния й албум Прераждане, дружно с фестивален оркестър Изкуството на барока с диригент Зефира Вълова. За първи път Йончева извърши този рецитал при огромен триумф на фамозния фестивал в Залцбург.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР